… tudi negovalni izdelki bolje vpijajo. V ta namen je razvitih že nešteto kozmetičnih izdelkov in dermatoloških posegov, ki imajo boljši ali slabši učinek. Obstaja pa zelo preprost način za osvežitev in pomlajevanje kože, ki ga človeštvo izvaja že tisočletja. Za kaj gre?
 
Početje, na katerega mnoge ženske prisegajo že leta, je v osnovi rezervirano za moške, ženske pa smo hvaležne, da nam to ni potrebno. Govorimo o britju obraza, ki ima tudi uradni izraz: dermaplaning. Pa smo bile vesele, da se nam (vsaj po obrazu) ni treba briti!
 
 
Ste že kdaj opazili, kako lepo kožo imajo (no ja, vsaj večina) moški tam, kjer se brijejo? Britje poleg tega, da odstranjuje neželene dlake, odstranjuje tudi odmrle kožne celice. Britje je poceni, je enostavno, hitro in predvsem učinkovito, saj v trenutku odstrani vse odmrle celice in osveži polt. 
 
Izvajajo ga tudi nekateri dermatologi, npr. dr. Colbert iz New Yorka. Dr. Colbert izvaja dermaplaning s super ostro sterilno britvico, ki jo drži pod kotom 45 stopinj, nato na kožo nanese negovalno olje. Nekatere lepotne navdušenke pa to izvajajo tudi z navadno britvico, ki jo uporabljajo za britje. Zagovorniki pravijo, da je dermaplaning bolj učinkovit in nežnejši postopek od nekaterih bolj agresivnih izdelkov in postopkov, a treba je vedeti, da bolj kot je postopek ali izdelek 'invaziven', boljši so učinki.
 
Takole pa ga izvajajo dermatologi:
 
 
Tako je dermaplaning oz. britje veliko nežnejše od npr. laserskih posegov in kislinskih pilingov – je pa treba vedeti, da tudi ne bo dalo takšnih rezultatov. Bo pa koža bolj sveža, sijoča in gladka. Tudi negovalni izdelki se bodo lepše vpijali, ličila lepše nanašala in dlje zdržala na obrazu.
 
Vas je strah, da bi vam potem zrasle močnejše in temnejše dlake? Ni razloga za skrb, pravi dr. David Jack, ki metodo dermaplaning izvaja v Veliki Britaniji. “Britje ne more spremeniti dlačnih mešičkov na obrazu, da bi se spremenil tip dlak – to preprosto ni možno.”
 
 

PREBERITE TUDI: Dermaplaning debata na FORUMU

Kaj menite, vredno preizkusa?

3 KOMENTARJI

  1. Jaz sem tega pripomočka, podobnega uporabljala dolgo nazaj pod obrvmi namesto pincete in v fazi rasti imela podkožne črne pikice vse dokler niso pokukali ven. Verjetno zato, ker ‘poreže’ namesto odstrani dlak s korenino.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj