Ta knjiga bo vaša opora za pot, na kateri boste z empatijo do sebe in staršev pogledali pod družinsko preprogo in zavestno preoblikovali boleče družinske vzorce. Le tako se bolečine iz družinskih skrinj ne bodo prenašale naprej.

Za avtorico je bilo prelomno osebno srečanje z danskim družinskim terapevtom Jesperjem Juulom, s katerim se je seznanila, ko je bila že babica. Dr. Manca Košir spremno besedo zaključi s spodbudnim: Je mogoče!

»Napiši svojo knjigo,« mi je rekel Jesper Juul. In tako je pred vami moja zgodba. Zgodba deklice, ženske in mame, ki si je nadvse želela najti ljubezen, ki ne boli.

“Toda spoznala sem, da ljubezen ne boli. Bolijo neizpolnjena pričakovanja. Bolijo rane. Boli ego. Potovanje do ljubezni je potovanje v zavedno, bolečina na tej poti pa je naša učiteljica.

Svojo življenjsko zgodbo in spoznanja sem zapisala, ker si želim, da bi o odnosu med starši in odraslimi otroki spregovorili glasneje in bolj iskreno. Namenjena je tako moji (starejši) generaciji kot odraslim otrokom.

Želim si, da bi v njej našli oporo za pot, na kateri boste z empatijo do sebe in staršev pogledali pod družinsko preprogo in zavestno preoblikovali boleče družinske vzorce. Le tako se bolečine iz družinskih skrinj ne bodo prenašale naprej.

Knjigo sem napisala z željo, da vzbudi (samo)refleksijo bralca. Moja zgodba je zanj pomembna le toliko, kolikor bo ob njej morda lažje našel razumevanje svojih notranjih vzgibov, morda bo ob mojih dolgoletnih stranpoteh prej našel ključ do izboljšanja najbolj pomembnega odnosa v življenju – odnosa do sebe.”

~ ~ ~ ~ ~

»Kakšen odnos imamo do drugih, tudi do svojih otrok, pa je posledica odnosa, ki ga imamo do samega sebe. To je ključ, ki odklepa skrinje preteklosti, da lahko uzremo rane in jih zacelimo, da razumemo, kakšne skrinje so dedovali naši starši in kakšne predajamo svojim zanamcem. Odpuščanje, sprava, hvaležnost,« zapiše dr. Manca Košir v svoji spremni besedi.

»Knjiga poleg osebne življenjske izkušnje ponuja spoznanja in orodja za bolj zdrave in osrečujoče odnose v družini in družbi. Dragoceno!«
Saša Pavček

»Spodbudno in navdihujoče delo za vse, ki se spotikajo na luknjasti poti življenja. Kaže smer in vabi v smel korak z upanjem, da je mogoče. JE MOGOČE!«
Dr. Manca Košir

PREBERITE TUDI:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj