Čas retrogradnega Merkurja naj bi bil po mnenju astrologov čas vsesplošne zmede, jeze, napak, prepirov, skratka vsega negativnega. Retrogradni Merkur se zgodi 3x letno in traja 3 tedne. Retrogradni se imenuje zato, ker se na svoji poti navidezno ustavi in potuje nazaj, v vzratni smeri (tako vidimo z Zemlje). Dejansko pa je ta pot le navidezna, saj Merkur še vedno potuje po svoji tirnici in gre le za optično iluzijo.

Kljub temu se je okoli retrogradnega Merkurja spletlo mnogo vraževerja, malo k temu pripomorejo astrologi, veliko pa napačne interpretacije ljudi.

PREBERITE TUDI: Namig, kako bo izgledalo leto 2018

Retrogradni Merkur vpliva na:
  • vse toke energije;
  • medosebne odnose;
  • posel in finance;
  • telekomunikacije in promet.

Polna Luna & retrograden Merkur v decembru 2017

3.12.2017 je prav poseben datum. Dan, ko je super polna luna in dan, ko se Merkur obrne v retrogradno gibanje. Merkur bo v svojem gibanju vse do 23.12.2017, do takrat pa bodite previdni. To je že tako ali tako čas stresa, hitenja in pričakovanj, Merkur pa vam bo štrene še malo pomešal, zato bodite previdni pri nakupovanju, podpisovanju pogodb in komunikaciji. Zaradi Merkurja bomo veliko premišljevali o letu za nami. Ti obiski v preteklost nam omogočajo razmišljanje o stvareh in pridobivanje novih informacij, ki smo jih morda prej že prezrli. To je čas, da najdemo vzorce, ki nas ustavljajo, da bi se premaknili naprej.
Medtem ima super polna luna nas nas ravno nasproten učinek. Polna luna zadeve jasni in čisti, kar se bo pokazalo tudi v naših življenjih. Ta kombinacija bo torej zelo zanimiva. Merkur je povezan s preteklostjo, Luna pa vam bo pomagala te stvari odmakniti stran. Če razmišljate o preteklih dogodkih, travmah, prijetnem poletju, ki je prehitro minil, je to priložnost, da s tem opravite. Polna Luna vam bo pomagala očistiti misli o preteklosti.
Merkur vlada našemu razumu, ki je eno izmed najmočnejših orodij, ki jih imamo. Naš um namreč ureja našo realnosti in vpliva na naše vibracije. Ko je Merkur v retrogradnem gibanju, lahko izkoristimo več našega podzavestnega uma in s tem razumemo stvari na globji ravni.
Kombinacija planetov in Lune v decembru 2017, nam bodo pomagali, da zaključimo vse cilje pred koncem leta 2017, obenem pa razčistimo z letom, ki je za nami. Lažje bomo rešili vse nerešene zadeve.

Nasveti:

  • izogibajte se hitrih in naglih odločitev;
  • izogibajte se novim začetkom in idejam;
  • izogibajte se pomembnim pogovorom;
  • osredotočite se nase;
  • ne obremenjujte se preveč z retrogradnim Merkurjem.
Preverite preteklost in razmislite o prihodnosti, tako, da odstranite vse, kar vas je v letu 2017 omejevalo, da boste v novo leto 2018 odšli z novimi pogledi in močjo.

PREBERITE TUDI: Tedenski horoskop

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj