Nekdanji nogometaš in pevka skupine Spice Girls Victoria imata štiri otroke in nobena skrivnost ni, da je David Beckham velik družinski človek. Nekdanji angleški nogometaš je kljub naporni in bleščeči karieri v svetu športa najbolj ponosen na svojo ženo Victorio in njune štiri otroke, Brooklyna, Romea, Cruza in Harper.

Toda ne postaneš eden najbolj nadarjenih in slavnih nogometašev na svetu, ne da bi na tej poti nekaj žrtvoval – 48-letni David je pred meseci objavil izjemno iskren Netflixov dokumentarec, v katerem je spregovoril prav o tem.

Beckhamovi se odpravijo v Madrid

Še preden so prišli otroci, sta takrat z Victorio, ki je bila del največje dekliške skupine na svetu, žrtvovala skupni čas, da bi dala prednost svoji karieri. Na arhivskih posnetkih Victorie lahko vidimo, kako pravi: “Jutri bom videla Davida, nisem ga videla že dva meseca. Pozabila sem, kako je, ko se z njim objemam.”

V začetku leta 2000 je bila Davidova nogometna kariera v velikem razmahu, selitev v Španijo pa je pomenila, da se bosta z Victorio in sinom Brooklynom preselila v Madrid.

Toda preden se mu je družina pridružila, je David sprva odletel sam, potem ko je čez noč z ekipo podpisal ogromen posel. To je pomenilo, da je svojo družino, čeprav začasno, pustil za seboj zaradi priložnosti igrati za ogromno mednarodno ekipo z večmilijonsko pogodbo.

O tem, kako je to vplivalo nanj, je povedal: “Ko sem se prvič preselil v Španijo, je bilo težko, saj sem bil del domačega kluba in družine celo svojo kariero, od 15. leta do 27. leta. Čez noč so me ‘prodali’, naslednji trenutek sem bil v drugem mestu in niti nisem govoril njihovega jezika. Še huje pa je bilo, da nisem imel svoje družine.”

David je dodal: “Ko sem igral za Manchester United, sem tudi takrat, ko sem izgubil ali nisem igral dobro, vedel, da grem vsak večer domov k svoji družini. Medtem ko v Madridu nisem šel domov k družini. In to je bilo težko.”

David Beckham se odpravlja v mesto luči

V zadnjih letih je David razkril, da se je še bolj žrtvoval za svojo družino, ko je podpisal pogodbo s Paris Saint-Germainom, ki se je izkazal za njegovo zadnje moštvo kot profesionalni nogometaš. Zaradi te službe se je moral oče štirih otrok med Londonom in Parizom voziti čez lužo.

“Ko govorite o žrtvah, je to očitno žrtev, ki jo moram kot oče in mož narediti, ko sem odsoten od svoje družine,” je dejal v intervjuju za CNN leta 2013. Takrat je bila njegova najmlajša Harper, ki ima zdaj 12 let, stara komaj dve leti.

“To je le za kratek čas, vendar je težko biti vsak dan odsoten od otrok. Toda oni to razumejo, razumejo, da očka trdo dela.”

Prvi dnevi Posh in Becksa

Sicer pa je žrtvovanje potekalo v obe smeri. Bili so trenutki, ko je David žrtvoval svojo kariero zaradi svojih najdražjih, zlasti v zgodnjih dneh razmerja.

Davidov soigralec iz ekipe Manchester United Gary Neville je v Netflixovi dokumentarni seriji razložil, kako sta se do zgodnjih jutranjih ur pogovarjala po telefonu. Poleg tega se je David usedel v avto in se več ur vozil iz Manchestra v London, da bi obiskal Victorio, četudi le za nekaj minut kakovostnega časa.

Dokumentarec razkriva tudi, da so njegovi soigralci celo opazili, kako utrujen in neosredotočen je nogometaš zaradi svoje predanosti razmerju na daljavo. Serija je celo razkrila, kako je Sir Alex Ferguson, vodja Manchester Uniteda, na razmerje Davida in Victorie gledal kot na motnjo za ekipo in Davidovo kariero.

PREBERITE TUDI: David Beckham se je v solzah spominjal travme iz domnevne afere: “Utapljala sva se”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj