V mesecu oktobru so se na Filipinih odvijale priprave na izbor Miss Earth, kjer je sodelovalo 87 deklet iz vsega sveta. Naša predstavnica, Danijela Burjan, se je uvrstila v finalni del prireditve ter med 10.000-glavo množico v dvorani Mall of Asia požela buren aplavz, primerljiv le še s Filipinsko in Portugalsko predstavnico.

Odlična uvrstitev

V prvem krogu se je Danijela uvrstila med top 18 finalistk, po izhodu v kopalkah pa celo med top 12, kar je bila tudi njena končna uvrstitev. Filipinci so bili nad našo finalistko tako očarani, da so v njeno čast ustanovili Miss Earth SLAYvenia Fan Club. Čeprav so poznavalci tekmovanja Danijelo uvrščali med sam vrh, je krona pripadla predstavnici Vietnama, katera je sodnike prepričala s svojim okoljskim projektom, ki ga kot ambasadorka opravlja v svoji državi. Miss Earth – Fire je postala Mehičanka, Miss Earth – Water Kolumbijka ter Miss Earth – Air pa Avstrijka.

Tri medalje

Danijela je imela v filipinski prestolnici veliko razlogov za slavje. Poleg praznovanja svojega 23. rojstnega dne ter odlične končne uvrstitve (12. mesto), je osvojila še dve zlati in eno bronasto medaljo. Zlati medalji je prejela za zapeto operno pesem na tekmovanju talentov ter za najlepšo in najbolje nošeno večerno toaleto. Bron pa si je prislužila na tekmovanju v kopalkah. S tremi medaljami je bila na koncu tekmovanja uvrščena med tri najboljše tekmovalke v skupni razvrstitvi, kar je za Slovenijo zgodovinska uvrstitev.

Takole so jo sprejeli na uradnem svečanem sprejemu v Avto Aktiv BMW – salonu MINI BTC, kjer je potekalo druženje z Danijelo ter ostalimi nosilkami lent, Danijela pa je tudi uradno prevzela osebni avtomobil Mini kot glavno nagrado za osvojeni naziv Miss Earth Slovenije 2018.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj