Danijelo Burjan je javnost spoznala predvsem zaradi njenega zgodovinskega dosežka in to je uvrstitev v svetovni finalni izbor Miss Earth, kjer se je uvrstila med 12 najlepših zemljank sveta.

Njen največji talent pa je zagotovo petje. Glede na interese mednarodne glasbene industrije, ter domačih kot tujih založb, si je temu primerno nadela tudi novo umetniško ime “Buryana”, kar je dejansko izpeljanka iz njenega priimka, vendar ima svoj pomen in zgodbo. Buryana je redka Nepalska roža, ki raste v Tibetanskem gorovju in je podnevi bele barve, ponoči se pa transformira v rdeče/modro/UV barvo. Ime pomeni navdih za vznemirjenje, prijaznost in odprtost. Sposobnost transformacije je pa nekaj, kar Buryana dejansko kaže tudi na sceni. Iz opisanega se prelevi v energično, samozavestno in zapeljivo izvajalko, ki ji scenski nastop ni tuj, saj ima izkušnje kot foto model in ne nazadnje kot bivša Miss Earth Slovenije.

Tudi kot pevka ni začetnica, saj je 10 let obiskovala ure opernega petja in občasno nastopa z priredbami domačih in tujih znanih skladb s svojo spremljevalno skupino. Kot sama pravi, se je našla prav v glasbi, saj jo le ta spremlja že celo življenje in je njena največja strast. Skozi celotno glasbeno pot jo je spremljala predvsem glasba njenih staršev, največji vtis pa je nanjo pustila glasba legendarnega Georga Michaela.

Pod okriljem svoje matične agencije Metropola Media, pevka predstavlja svojo drugo avtorsko skladbo “Pretend”, ki je popolno nasprotje n jene prve skladbe “Taka kot sem”. To je tudi ena od odlik mlade izvajalke, ki se lahko prilagodi različnim pevskim žanrom.  Za glasbo in produkcijo je poskrbel izkušen producent Milan Lončina alias Millo, ki je s svojim delom zadnja leta prisoten predvsem na Evropskih trgih. Skladba je  spisana v Angleščini, saj je celoten projekt zastavljen za svetovni trg. Da Buryana želi pustiti vtis tudi na domači glasbeni sceni je skladbo posnela še v slovenskem jeziku z naslovom “Zadnjikrat” in bo istočasno predstavljena skupaj z video posnetkom, ki je nastal pod taktirko izkušenega režiserskega mojstra Dejana Miličevića. Za njen profesionalni in osebni stilski izgled je tudi tokrat poskrbela Jerneja Podbevšek Zhembroskyy v okviru svoje lastne blagovne znamke The Lie by JPZ.

Da je Buryana resno zastavila glasbeno kariero, pove dejstvo, da sta v pripravi že dve novi skladbi, od katerij  je bila “Ready for This”  že premierno oz. poskusno predstavljena na finalni prireditvi Miss Earth 2019  ter doživela odličen odziv publike.

Buryana sporoča: “Rada bi se predstavila javnosti kot umetnica z originalno dodano vrednostjo”. Z glasbo želim predstaviti del sebe, ki ga občinstvo še ne pozna.”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj