Daniel Craig se je poslovil od Jamesa Bonda, vendar ne brez nekaj besed o morebitni prihodnosti kultnega vohuna.

Igralec je spregovoril za Radio Times, kjer so ga vprašali, kaj meni o tem, da bi po 53-letnem Craigu, ki se bo od vloge poslovil v letošnjem filmu Ni časa umreti, ki izide 8. oktobra, po njegovih stopinjah morda sledila ženska 007.

“Odgovor na to je zelo preprost,” je dejal. “Ženske in temnopolti igralci bi preprosto morali dobiti boljše vloge.” Craig je nadaljeval: “Zakaj bi morala ženska igrati Jamesa Bonda, če bi morala biti vloga prav tako dobra kot James Bond, vendar za žensko?”

Njegove misli se odražajo v izjavah producentke Bonda Barbare Broccoli, ki jih je oktobra 2018 v intervjuju za The Guardian podala sama. Broccolijeva je izključila vsako možnost ženskega Bonda z besedami: “Bond je moški. Je moški lik. Napisan je bil kot moški in mislim, da bo verjetno ostal moški.”

“In to je v redu,” je dodala. “Ni nam treba spreminjati moških likov v ženske. Ustvarimo le več ženskih likov in poskrbimo, da bo zgodba ustrezala tem ženskim likom.”

V filmu Ni časa umreti bo Craig še zadnjič nastopil v vlogi Bonda. V filmu nastopata tudi Lashana Lynch, ki igra agentko, in Ana de Armas kot kubanska agentka, ki Bondu pomaga pri njegovi zadnji misiji.

Ustvarjalka in zvezdnica filma Fleabag Phoebe Waller-Bridge se je pridružila scenaristični ekipi pri filmu, da bi dopolnila ženske like v filmu. “Ima hudičev humor,” je Craig povedal za Radio Times o sodelovanju Waller-Bridge. “Njen vpliv prežema veliko tega filma. Šla je po tej fantastični liniji, da je film ostal triler in da je bil zelo smešen. Toda Phoebe ni prišla, da bi spremenila Bonda. Zagotovo je prišla, da bi ga popestrila, vendar je Bondova oboževalka – ni ga nameravala peljati v drugačno smer.”

Novembra 2019 je Craig potrdil, da bo v filmu Ni časa umreti zadnjič upodobil Jamesa Bonda. Kultno vlogo je prevzel od Piercea Brosnana v filmu Casino Royale iz leta 2006, nato pa je lik ponovil v filmih Quantum of Solace iz leta 2008, Skyfall iz leta 2012 in Spectre iz leta 2015.

Film Ni časa za umiranje se po številnih zamudah zaradi pandemije COVID-19 začne predvajati 8. oktobra.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj