28. SOF odpira vrata dvodnevnega festivalskega dogajanja, na katerem bodo udeleženci imeli priložnost na predavanjih, okroglih mizah in delavnicah prisluhniti 40 vrhunskim domačim in mednarodnim strokovnjakom. Za prestižne oglaševalske nagrade, med katerimi je tudi nova nagrada SOF SOF-a, se poteguje 365 prijavljenih del, žirija pod vodstvom Anžeta Jereba pa že razkriva tista, ki so se uvrstila v ožji izbor. Zmagovalci bodo razglašeni na petkovi zaključni prireditvi s podelitvijo nagrad.

Finalisti so znani

Predsednik žirije, Anže Jereb, izvršni kreativni direktor, BBDO Ukrajina in Srednja Azija, je skupaj z osmimi strokovnimi člani žirije: Kristijan Andoljšek, Innovatif, Luka Bajs, Grey Ljubljana, Miha Bevc, BPCS, Robert Bohinec, Futura DDB, Maša Butara, Luna\TBWA, Drago Mlakar, Pristop, Sašo Petek, Agencija 101 in Urška Saletinger, Abelium; tremi pridruženimi mednarodnimi člani: Vanja Blumenšajn, Señor Zagreb, Veljko Golubović, New Moment Beograd in Jana Savić Rastovac, McCann Beograd; ter tremi predstavniki oglaševalcev: Valentin Bufolin, Lidl Slovenija, Metka Kejžar, Autocommerce in Petra Žagar, Ljubljanske mlekarne, ocenil 365 v tekmo sprejetih del.

Težko pričakovane finaliste letošnje tekme si lahko ogledate v spletnem katalogu del, na festivalu pa tudi v obliki projekcije oziroma na razstavi del.

Petkova Zlata noč bo razkrila prejemnike prestižnih srebrnih, zlatih in velikih SOF nagrad, nagrade za Oglaševalsko osebnost, ki jo letos prejme Mojca Randl, ustanoviteljica in direktorica Skupine Formitas, in Oglaševalca leta 2018. Znan bo zmagovalni dvojec natečaja Mladih kreativcev 2019, ki bo odpotoval na festival Cannes Lions ter se v konkurenci celega sveta boril na tekmovanju Young Lions. Vrhunec večera bo razglasitev Znamke leta 2019, Agencije leta 2019 in nove nagrade SOF SOF-a.

Festivalsko dogajanje

Festival, ki bo letos v znamenju medijev, se bo tako tudi pričel, ob 10.00 bosta s temo radio, ki je resna zajebancija, festivalsko dogajanje odprla Denis Avdić in Nik Goodman. Na velikem odru bomo danes lahko videli in slišali tudi marketinškega strokovnjaka Stephena Croncoto, nomadska podjetnika Farisa in Rosie Yakob, živo legendo padalstva Felixa Baumgartnerja, transmedijskega umetnika Simona Wilkinsona, legendarnega igralca, producenta, scenarista in režiserja, Dragana Bjelogrlića – Bjelo in mnoge druge.

Ob 22. uri se dogajanje seli na portoroško promenado v Tivoli Club Portorož, kjer bodo z nami legende slovenskega rocka, Big Foot Mama.

Glavni oder drugega festivalskega dne odpira Creative Mornings z najbolj vplivnim grafičnim oblikovalcem današnjega časa, Davidom Carsonom. Na velikem odru bomo lahko prisluhnili okrogli mizi na temo vloge znamke v digitalnem okolju, kreativnemu direktorju Dragu Mlakarju, Fabien Aufrechter bo govoril o pomenu komunikacij v kripto in blockchain tehnologijah, o zelo aktualni festivalski temi mej in odgovornosti aktivne uporabe družbenih in tradicionalnih medijev bo potekala debata na okrogli mizi, ki jo bo povezoval glavni urednik Časnika Finance, Peter Frankl, kako ustvariti pogoje za novo nogometno pravljico se bo z Matjažem Kekom, selektorjem slovenske nogometne reprezentance, pogovarjal novinar Saša Jerkovič, pestro dogajanje tekom celotnega festivala pa obljublja tudi vzporedni festivalski oder.

Večer bo zaznamovala Zlata noč podelitvijo nagrad, ki se v Veliki dvorani SOF prične ob 20. uri, za avdio-vizualno poslastico večera pa bo nato na Terasi SOF poskrbel DJ set Sladica z DJ Zedsom in gosti.

Dobrodošli na prvi brezgotovinski SOF!

V sodelovanju s partnerjem Mastercard, uradno kartico 28. SOF-a, bomo letošnje festivalsko prizorišče preobrazili v območje plačevanja s plačilnimi karticami, Mastercard pa bo udeležencem festivala omogočil številne inovativne, adrenalinske, osvežilne in kreativne brezgotovinske ponudbe in doživetja.

Oglejte si katalog del

Več: www.sof.si

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj