… izbor pa se jih bo uvrstilo zgolj 16. Novi Miss sveta bo lepotno krono predala lanska zmagovalka, Rusinja Ksenja Suhinova. Po navedbah britanskih organizatorjev prireditve naj bi si finale lepotnega izbora Miss sveta (Miss World) na televizijskih zaslonih v neposrednem prenosu ogledala več kot milijarda ljudi po vsem svetu. Obljubljajo spektakel glasbe in plesa, lepotice pa se bodo predstavile v kopalkah in tradicionalnih nošah svojih držav.

Kot tekmovalke, ki so se v predizborih najbolje odrezale, izpostavljajo predvsem Japonko Eruzo Sasaki, Mehičanko Perlo Beltran Acosto in Mariatu Kargbo iz Sierre Leone, zaradi česar so se že pojavili očitki, da organizatorji očitno favorizirajo predstavnice ‘eksotičnih’ držav, še zlasti latinskoameriških.

Izbor Miss sveta poteka v Južnoafriški republiki letos že drugo leto zapored, skupno pa devetič. Slovenska predstavnica je 23-letna Tina Petelin iz Maribora, ki je bila za Miss Slovenije 2009 izbrana brez posebnega spektakla in celo brez televizijskega prenosa.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj