Mnogi ljudje, ki se zavedajo pomembnosti zdravja in zdravega načina življenja, čistijo svoja telesa z dietami, ki razstrupljajo. Pravilno je, da v telo vnašamo čim manj nezdravih snovi, in da mu vsake toliko časa privoščimo razstrupljanje, s čimer se očistimo strupov. V določenem časovnem obdobju se v upoštevanju diete lahko vzdržimo sladkorja, glutena, predelanih živil, mesa, mleka in alkohola.Toda, kdaj ste nazadnje razmišljali o čustveni detoksikaciji?

PREBERITE TUDI: 13 znakov, ki vam sporočajo, da Zakon privlačnosti deluje

Navsezadnje živimo v čustveno toksičnem in problematičnem svetu.

Negativna čustva:

 • jeza;
 • žalost;
 • frustracija;
 • strah;
 • anksioznost;
 • ljubosumje;
 • nizka samopodoba;
so lahko včasih še večji vzrok stresa in sčasoma privedejo do kronične bolezni. Negativna čustva vas zadržijo v ujetništvu. Različne stopnje bolečine in trpljenja, ki jih doživljamo, lahko postanejo toksične in vplivajo na naš um, dušo in tudi telo. Torej, na primer, če vam tla pod nogami izpodbijajo dogodki v vašem življenju, kot so;
 • razveza;
 • smrt ljubljene osebe;
 • fizična ali čustvena zloraba;
 • skrb za starajočega starša;
 • stres pri delu; izguba službe;
 • udeležba v nesreči,
vam bo vaše telo najprej pokazalo nekaj fizičnih simptomov, kot so utrujenost, nespečnost, glavoboli, želodčne motnje, bolečine, kožni izpuščaji, izguba las, srčne nepravilnosti in tesnobni napadi. Ti simptomi so poskusi vašega telesa, da pridobi vašo pozornost ter da vas obvesti, da ste “izven ravnovesja”.

Včasih nas bolečina lahko doleti naenkrat in močno, lahko pa je z nami ves čas in je sploh ne opazimo. Torej nas lahko doletijo hudi življenjski in intenzivni čustveni šoki, lahko pa vse skupaj poteka bolj mirno in nas določene situacije ali odnosi iz dneva v dan ‘grizejo’, ne da bi se tega sploh zavedali. V vsakem primeru moramo spoznati, kaj je tisto, kar nas utruja in se tega očistiti. Super je, da smo močni, vendar ni zdravo, da določene stvari držimo v sebi. Moramo se otresti slabih energij in misli. Gibanje, zdrav način življenja, in jasno razmišljanje in analiziranje nam lahko pomagajo.Pomembno je tudi, da ima posameznik sam s seboj dober, ljubeč in iskren odnos.

PREBERITE TUDI: 8 znakov, ki vas opozarjajo, da ste na napačni poti

Seveda so duševno zdravje in odnosi mnogo bolj zakomplicirani in terjajo veliko več časa in energije za rešitev težav in izboljšanje počutja, vendar pa so spodnji nasveti za pomoč pri čustvenem detox-u tudi zelo priročni.

1. Jokajte

Jokajte. Jok ni šibkost, temveč moč. S sproščanjem joka sprostite solze in bolečino, kar vam bo pomagalo in vas očistilo negativnih energij.

2. Odklopite se

Družbena omrežja in novice vas lahko usmerijo stran od vaših čustev. Ne dovolite tega, soočite se s sami s seboj in naj to postane vaša navada. Tako boste sproti čistili tegobe, ki vas težijo. Ne glejte novic, zaradi katerih se počutite slabše, še posebej, če ste izrazito empatični.

3. Lahko se smilite sami sebi

Da, res je. Smiljenje samemu sebi ni napačno, dokler na tej točki tudi ne obstanete. V redu je, zasmilite se sami sebi, le tako lahko občutite vsa čustva, bolečine in krivice. A nato se pomaknite naprej.

4. Vzemite si predah

Če le lahko, spustite vse, kar vam ni treba nujno storiti – vsaj za dan ali teden. Če lahko, ‘presekajte’ vsakdan. Odpotujte in poglejte življenje z distance, dopust pa naj vam napolni življenje z novo in svežo energijo.

5. Obkrožite se s stvarmi, ki jih imate radi in ki VAS povezujejo z vami

Božajte svojega hišnega ljubljenčka, preberite dobro knjigo, poglejte svoj najljubši film. Preglejte stvari iz otroštva. Delajte, kar vas veseli. Najdite samega sebe in moč, ki se skriva v vas. Ko se počutite resnično povezani s seboj, ste na najboljši poti, da občutite lepa čustva.

6. Pišite in zavrzite

Svoje tegobe, težave, skrbi in negativne misli zapišite na papir, nato pa ga zažgite ali odvrzite v odtok. Super trik, ki pomaga. Po temu dejanju si privoščite en dober trening ali sprehod.

7. Prha

Ko greste pod prho, si vizualizirajte, kako s sebe negativna čustva odplaknete z vodo.

8. Meditacija, gibanje in narava

Meditacija, gibanje in narava so ključ do duševne in telesne sprostitve.

PREBERITE TUDI: Ne dovolite, da vas utrudi negativna energija drugih ljudi

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj