Black is White: Učinkovita belilna zobna pasta z aktivnim ogljikom

Curaprox predstavlja novost – črno zobno pasto, ki brez abrazivnih delcev in kemičnega beljenja odstrani zabarvanje zob. Za bolj bel nasmeh, namesto škodljivih učinkovin, poskrbi aktivni ogljik, ki zobni pasti daje tudi posebno črno barvo.

Ključna sestavina:

 • Aktivni ogljik: madeže vpije in jih nežno odstrani ter ob tem ne poškoduje zobne sklenine.

Ostale pomembne sestavine:

 • Natrijev fluorid: natrijev fluorid krepi sklenino in jo naredi odpornejšo na vplive kislin. Sodeluje pri njeni remineralizaciji, zavira razvoj škodljivih bakterij plaka in tako ščiti pred nastankom kariesa. Zobna pasta Black is White vsebuje 950 ppm natrijevega fluorida.
 • Nanohidroksilapatit: ima zaščitno funkcijo. Ker ima podobno strukturo kot zobna sklenina, služi kot zaščitna plast na zobeh.
 • Encimi: zobni pasti so dodani encimi, ki povečajo antibakterijsko in antivirusno delovanje sline. Dodatno ščitijo pred nastankom zobne gnilobe in pomagajo pri odpravljanju občutka suhih ust.
 • Prestige Sparkling Blue®: učinkovina Prestige Sparkling Blue® na zobeh naredi prosojen filter, ki zmanjša rumeno zabarvanje in zobe naredi bolj bele brez uporabe kemičnih snovi.
 • Eterična olja: črna zobna pasta Black is White oziroma White is Black vsebuje malo eteričnih olj. Prevelike količine eteričnih olj lahko dražijo ustno sluznico.

Nižji faktor abrazivnosti – ne poškoduje zobne sklenine

Stopnja abrazivnosti, okoli 50 RDA, je nižja, kot pri večini zobnih past, ki velikokrat vsebujejo abrazivne delce, kot so kreda, silikati, plovec ali bentonit. Ti so v zobni pasti neželeni zato, ker ob tem, da odstranijo zabarvanje, tudi načenjajo zobno sklenino. Rezultat so abrazije – poškodbe na zobni sklenini.

Pri izbiri izdelkov za krepitev ustnega zdravja je priporočljivo preveriti, kaj vsebujejo. Enako pomembno pa je tudi to, česar v njih ni. V zobnih pastah Curaprox Black is White in White is Black ne boste našli sestavin, ki so škodljive, a se pogosto uporabljajo ravno v zobnih pastah:

 • penilo SLS (natrijev lavrilsulfat)
 • triklosan
 • belilo
 • plastični delci

Novo črno zobno pasto Curaprox lahko kupite v dveh različicah:

 • 'Black is White' (90 ml) z osvežujočo aromo limete in mentola v elegantni črni embalaži skupaj s črno zobno ščetko CS 5460,
 • 'White is Black' (90 ml) z izjemno blagim okusom v nežni beli embalaži skupaj z belo zobno ščetko CS 5460.

2 KOMENTARJI

 1. Jaz sem jo kupila in sicer črno. Malo je sicer zoprna za uporabo, ker imam občutek, da je vse črno po njej – lijak je črno ošprican, pri beli se to pač ne vidi. Vedno me skrbi, da se bom popackala. Sicer pa – sedaj jo uporabljam kakšen teden, mislim,da je malo razlike v belini zob, čeprav že prej nisem imela preveč rumenih / zabarvanih. Je pa nežna, ne čuti se kakšnih grobih delcev. Bom pa verjetno vedela na dolgi rok povedati več. Porabi se jo malo, zato bo kar dolgo trajala. Zaenkrat sem zadovoljna, čeprav se mi cena res zdi precej visoka.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj