Kakovostni čopiči so osnova za lepo naličen obraz. Zagotovo ste že zasledile, da so celo bolj pomembni kot sama ličila, ki jih uporabite – in to dejstvo še kako drži. Pravilna oblika, kakovostne dlake, ki ne izpadajo in se ne uničijo ob prvem pranju, so tisto, kar čopič naredi večen – seveda ob pravilni uporabi, negi in vzdrževanju.

Čopičev za ličenje je na voljo sicer ogromno – pravzaprav preveč – in tiste, ki se z ličenjem šele seznanjajo, so hitro lahko zmedene in ne vedo, katere dejansko potrebujejo. Prav tako je na voljo veliko setov čopičev, kjer so v torbici že izbrani čopiči – to sicer izgleda zelo mikavno in mislimo si, da bomo brez truda dobile vse čopiče. Vendar je dejstvo, da so ti seti v veliki večini primerov sestavljeni tako, da vključujejo čopiče, ki jih ne bomo nikoli potrebovale, hkrati pa ne vsebujejo tistih, ki bi jih uporabljale vsak dan. Zato vam predstavljamo osnovni segment čopičev, ki bi jih morala imeti vsaka ženska, ki ji urejenost in lepo naličen obraz nista tujka, temveč vsakodnevna potreba.

set čopičev za ličenje

 

Čopič za tekoči puder (pogojno)

To je čopič, ki ga profesionalni svetovni vizažisti uporabljajo že mnogo let. V tujini je že precej let znan in priljubljen tudi med "navadnimi" uporabnicami, k nam pa šele dobro prihaja. Gre za ploščat čopič iz umetnih najlonskih vlaken (taklon), ki je lepo zaobljen in se ga uporablja za nanašanje kremnih in tekočih pudrov. Mokrih in mastnih izdelkov se namreč nikoli ne nanaša s čopiči iz naravnih dlak, saj bi le-te vpile izdelek in čopič bi zelo kmalu dotrajal. Čopič za tekoči puder je namenjen natančnejšemu in bolj profesionalnemu nanosu tekočih pudrov in tudi lepšemu, "photo finish" končnemu videzu.

Vendar tega čopiča ne potrebujete nujno – tekoči puder se da popolnoma brez težav lepo nanesti tudi s prsti. Gre bolj za ljubiteljstvo oz. za željo po celotni zbirki čopičev, razen če ne marate packanja s prsti in rok, umazanih od pudra.

čopič za tekoči puder

Način uporabe: uporablja se ga tako, da se tekoči puder nanese na hrbtno stran roke in z eno ploščato stranjo čopiča poberemo puder in ga nanesemo na obe polovici obraza, čelo in brado. Nato ga s hitrimi in kratkimi gibi razmazujemo po obrazu, vedno od sredine obraza navzdol in navzven. Nikar ne pozabite na predel ob nosu, kjer je možna večja rdečica kože, ter na podočnjake – na oba predela (in tudi na ostale predele obraza, kjer imate bolj neenakomerno polt) lahko nanesete še dodatno plast. Če je čopič kakovosten in puder ustrezen, bi moral biti končni videz še vedno popolnoma naraven.

Čopič za puder in bronzer

Večina profesionalnih linij čopičev ima ločen čopič za puder in za bronzer, vendar je dejstvo, da lahko bronzer brez težav brezhibno nanesete tudi s čopičem za puder, zato bomo govorili le o slednjem. Ta čopič je največji v paleti čopičev. Je mehak, košat in lepo zaobljen. Dlake morajo biti izredno mehke in božajoče, da ne praskajo nežne kože obraza, sploh na področju okoli oči. Glavo čopiča sestavljajo naravne dlake. Kot že ime pove, se ga uporablja za puder v kamnu ali prahu, ki ga nanesemo, kadar želimo posebej obstojen make up ali če imamo mastno kožo, da za nekaj časa podaljšamo lep, mat videz kože.

čopič za puder v kamnu in prahu ter bronzer

Način uporabe: zelo pomembno je, da puder v kamnu ali prahu nanašamo le z gibi navzdol in navzven, sicer se lahko le-ta zarine pod dlačice na obrazu in rezultat bo nič kaj estetski "pomokan" videz kože. Pomembno je tudi, da se s čopičem le narahlo dotaknemo pudra v kamnu, preden ga nanesemo na obraz in ga kasneje po potrebi dodajamo. Pri uporabi pudra v prahu je potrebno čopič pred nanosom pudra na obraz malce otresti ob rob embalaže s pudrom ali ob roko. Nikoli pa ne pihajte v čopič, da bi odstranile odvečen puder, saj hkrati pihate tudi drobce sline, kar ustvari idealno gojišče za razne bakterije.

21 KOMENTARJI

 1. Odlično Tanja…to znanje mi je RESNIČNO primanjkovalo in sem si potihem želela, da bi imela vse to zbrano na enem mestu. No pa se mi je želja uresničila. Hvala! 😉

 2. Kako zanimivo naključje. Ravno danes sem si privoščila lenobno surfanje po netu in lenarjenje cel dan. V tem času sem si podrobno ogledala Sephorino ponudbo čopičev in ponudbo nekaterih dražjih znamk, ker si moram dopolniti svojo zbirko. 🙂

 3. Odličen, nadvse uporaben in razumljiv članek, napisan ravno ob pravem času, saj se čez nekaj dni tudi sama podajam v nakup kvalitetnih čopičev. Tako se je moj seznam želja skrčil le na res najnujnejše.

 4. Članka sem se res razveselila, saj zadnje čase po drogerijah temeljito preučujem čopiče. Prispevek je super in krasno razloži vse, kar moramo vedeti o čopičih.

 5. Jaz pa imam vprasanje za Tanjo. Zanima me od katerega proizvajalca (dior,douglas,kiko,chanel,…) so vredu čopiči oz. vredni nakupa (možen nakup v sloveniji)????????

 6. magic girl, ne vem točno, kateri se dobijo, bi se pa morali dobiti Clinique Clarins, Dior, Lancome, ArtDeco. Vseeno raje priporočam nakup v tujini – že zaradi večje izbire in neprimerljivo nižje cene (npr. Sephora).

 7. Super članek!!! Zdaj vsaj vem, da čopiče, kupljene po občutku uporabljam za prave stvari. Pred 14 dnevi sem v Sephori kupila čopič za Smoky eyes in je res dober (11 EUR).

 8. Dober članek.
  Imam pa eno pripombo glede čiščenja čopičev. Jaz sem že več krat slišala ravno obratno: da šamponi in navadna mila niso primerna za čopiče in jih to hitreje uniči. Priporoča se posebna mila za čiščenje čopičev.
  Če to res 100% drži, ne vem. A jaz raje uporabim posebno milo, kot da bi tvegala.

 9. To pa zato, da lahko drago prodajo čistilo za čopiče, ki je po možnosti isto po sestavi. Jaz čopiče perem z nežnim otroškim gelom in jim nič ne manjka.

 10. Jaz jih pa perem z navadnim trdim milom. Pa se mi ne zdi, da bi bili zaradi tega kaj slabši. Sem poskusila tudi s kakšnim otroškim gelom, ampak se mi je zdelo, da niso bili res čisti – ni šel puder čisto dol. Mogoče je odvisno tudi od samega čopiča (ima enega znamke No. 7, enega pa Real Techniques).

 11. Sigma je ustvarila celo rokavico za pranje čopičev, ki jo v enem zadnjih videov predstavi TiffanyD. Popolna potrata denarja za moje pojme, jaz ostajam pri nežnih gelih, ki se mi obnesejo že več let.

 12. Že leta perem čopiče z detrgentom za pomivanje posode – Jar, Frosch… Zelo učinkovito, zelo hitro in zelooo poceni očiščeni čopiči.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj