Ne glede na to, kako vrhunske kakovosti so vaši čopiči, ob nepravilni negi bodo kmalu za v smeti. Pazite, da imate shranjene tako, da se dlake v glavah nikamor ne tlačijo in ne stiskajo, da niso na vlažnem, na direktnem soncu ali vročini.
Zelo pomembno je tudi, da jih občasno nežno čistite. Čopiče iz naravnih vlaken je najbolje umiti v blagi raztopini kakšnega nežnega, najbolje otroškega šampona, občasno pa je za ohranjanje prožnosti in mehkobe vlaken priporočljivo nanesti tudi balzam za lase. Obstajajo pa tudi posebna čistila, namenjena prav za čopiče, vendar niso nujno potrebna niti niso vedno najboljša izbira.

detergent za pranje čopičev

Čopiče iz umetnih vlaken, ki so večinoma namenjeni vlažnim in kremnim ličilom, se najbolje opere s popolnoma navadnim trdim milom.

milo za čopiče iz umetnih vlaken

Pranje čopičev

Čopiče operemo tako, da v lonček damo malo tople vode in nežnega detergenta ter nato namočimo glavo vsakega čopiča posebej in nežno krožimo. Nikar ne drgnite čopičev, jih ne namakajte in ne ožemajte ter sunkovito ne namakajte v vodo in nazaj ven. Ko se pigmenti in nečistoče raztopijo, jih dobro splaknite pod tekočo vodo, dokler le-ta ni popolnoma čista. Nato jih dobro popivnajte s čisto brisačko in jih položite, da se leže posušijo. Nikar jih ne sušite s fenom ali na vročini.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj