Čopič za detajlna dela

Tudi ta čopič ni nujno potreben – ali ga potrebuejte, ali ne, je odvisno od tega, kakšne make-upe si delate na očeh. Sicer je namenjen za obarvanje manjših področij ali za natančnejša dela – npr. dodatno poglobljeno gubo v veki, nanos svetlega sijočega senčila pod obrv in na notranje kotičke veke oz. oči ipd., lahko pa tudi za smoky eyes, kadar želimo malce mehkejšo in širšo linijo. Je majhen, njegove dlake pa niso predolge. Oblike so lahko različne.Čopič za smoky videz oči


Na voljo sta dve osnovni obliki, ki pa imata obe eno ključno skupno lastnost – dlake so sicer mehke (kakršne za področje okoli oči seveda morajo biti), vendar čvrste in zelo kratke. In sicer je lahko zelo ozek in droben ter okrogle oblike ali pa malce širši in ploščat. Oblika ni tako pomembna kot sama kakovost in ustreznost dlak – z enim in z drugim boste brez težav dosegle želen končni videz. V kolikor nosite smoky eyes – močnejši in intenzivnejši ali pa nežen za vsak dan – je ta čopič nujna oprema.


čopič za smoky eye make up            čopič za smoky eye make up okrogel


Način uporabe: z ozkim delom (oz. če je vaš čopič okrogel, je to vseeno), nanesete temno in ne pretirano sijoče senčilo med in pod spodnje trepalnice in ga lepo zabrišete, da ni nikjer kakšnih ostrih linij, temveč le mehak, zabrisan videz. Enako naredite nad zgornjimi trepalnicami.Čopič za nanašanje obrobe okoli oči (eyeliner)


Če ne želite nanašati obrobe okoli oči v obliki svinčnika ali tekočega eye-linerja ali pa ne dobite ustreznega odtenka, je čopič za nanos linerja prava izbira. Uporablja se ga lahko za gelne in kremne linerje v lončkih ali za moker nanos senčil v kamnu ali prahu, s katerimi naredite črto.
Obstajata dve osnovni obliki – tanek in v ostro špico ali ploščat in postrani prirezan. Načeloma se s prvim lahko naredi še tanjšo linijo, sicer pa oba služita svojemu namenu – gre le za stvar osebne izbire.


čopič za eyeliner, obrobo oči          čopič za eyeliner, obrobo oči - prirezanČopič za ustnice (pogojno)


Čopič, ki je za večino uporabnic še najmanj potreben, pa je čopič za ustnice. Velika večina šmink je namreč ustrezne velikosti in teksture, da se jih nanese direktno na ustnice in je čopič le nepotrebno kompliciranje. Vsekakor pa je zelo uporaben ali celo nujen v sledečih primerih:  • za šminke in glose v lončkih in paletah;

  • če so vaše ustnice zelo tanke in/ali majhne;

  • če je šminka bolj velika oz. široka;

  • če je barva šminke zelo intenzivna in je potreben posebej natančen nanos;

  • če je šminka izjemno mehka in nanos direktno iz tulca ni mogoč.

čopič za ustniceSeveda obstaja še cela vrsta čopičev, ki imajo razne namene, vendar jih je preveč tudi za profesionalne make-up artiste in so večinoma mišljeni bolj v smislu preferenc posameznika. Za žensko, ki se vsakodnevno liči sama, pa so našteti več kot zadostna osnova za lepo naličen obraz – seveda poleg pravilno izbranih barv, pravilnega nanosa in vsaj malo dobrega okusa.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj