Že pred nekaj meseci je bilo v tujih modnih in lepotnih revijah zaslediti, da je Clinique izdelal nove kreme za dnevno nego kože, ki naj bi ščitile kožo pred škodljivimi zunanjimi dejavniki in imele zaščitni faktor 25. Kreme so kmalu prišle tudi na police naših drogerij, mi pa smo za vas preverili sestavine in kreme tudi testirali. 

\"clinique_superdefense_edited\"

Pri Clinique za kreme Superdefense trdijo sledeče:

Nova linija vlažilnih krem Clinique – Superdefense – zapolnjuje evolucijsko vrzel med naravnimi obrambnimi zmožnostmi kože in zahtevami današnjega okolja. Nevtralizira toksične učinke UVA/UVB žarkov. Pomaga obnoviti naravni obrambni mehanizem kože. Preprečuje dostop prostim radikalom in odstranjuje posledice njihovega delovanja.

Superdefense do 12 ur ohranja optimalno raven vlage v koži, hkrati pa zagotavlja mladosten videz kože. Vsebuje Sodium hyaluronate – naravni vlažilec, prisoten v koži, ki lahko zadrži količino vlage, približno stokrat večjo od svoje teže.

Antioksidanti, kot sta vitamina E in C, in inkapsulirani izvlečki rožmarina se sproščajo v predelih kože, kjer je potrebno njihovo delovanje, in onemogočajo delovanje prostih radikalov. Antiiritanti pomirjajo razdraženo kožo in tako preprečujejo prezgodnje znake staranja.

Superdefense je na voljo v treh različicah: za zelo suho kožo, za normalno do suho kožo in za mešano do mastno kožo.

Vse kreme so alergjisko testirane in 100% neodišavljene.

Potrdimo lahko, da imajo vse tri kreme Superdefense zanesljiv UV filter (torej tudi UVA, ki nas ščiti pred gubami, pigmentnimi madeži in kožnim rakom), celo četo antioksidantov, ki ščitijo našo kožo pred prostimi radikali, antiiritantov, ki pomirjajo njeno razdraženost zaradi agresivnih vplivov okolja ter vlažilcev, ki preprečujejo dehidracijo. Krema za mastno kožo je lahka in nemastna, za normalno do suho je že precej bolj hranljiva, za zelo suho kožo pa je zelo hranljiva.

Seveda smo se odločila, da si bomo vsekakor nabavili kremo Superdefense za mastno kožo, ki nas bo ščitila pred škodljivimi zunanjimi dejavniki, ki so poleti še toliko bolj izraziti zaradi močnejšega UV sevanja. No, to ni bilo potrebno, saj so nam iz  podjetja Medicopharmacia d.o.o poslali kremo Superdefense za mastno kožo na testiranje.

8 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj