Čeprav je pisanje z desno roko pogostejše, naj bi bilo med 10 in 12 odstotkov svetovnega prebivalstva levičarjev – med njimi tudi številni voditelji, kot sta nekdanja predsednika ZDA Barack Obama in Bill Clinton. V Združenem kraljestvu je bil slavni vojni premier Winston Churchill levičar, prav tako kot David Cameron.

Kako pa je v britanski kraljevi družini?

Princ William

Nobena skrivnost ni, da je princ William skupaj s svojim sinom princem Georgeem na seznamu tistih, ki uporabljajo levo roko – a še zdaleč nista edina. Njegova lastnost je prvič prišla v javnost, ko se je na prvi šolski dan v Etonu podpisal v knjigo, kjer so ga fotografirali skupaj s staršema kraljem Charlesom in princeso Diano ter mlajšim bratom princem Harryjem.

Bodoči britanski kralj princ William je znan kot levičar in večkrat so ga videli, kako se podpisuje v knjige gostov z levo roko. V preteklosti se je na to temo celo šalil in dejal, da imajo “levičarji boljše možgane” kot desničarji.

Grofica Wesseška

Sophie Wessex je še ena znana levičarka. Ženo princa Edwarda pogosto fotografirajo, kako se podpisuje z levo roko.

Kralj George VI.

Zelo možno je, da je princ William podedoval gen za levičarstvo po svojem pradedku Juriju VI. Kraljičin oče naj bi bil po naravi levičar; čeprav je pisal z desno roko, so ga pogosto videli, kako igra tenis z levo roko, kot na tem posnetku.

Kraljica mati

Tudi žena kralja Jurija VI., kraljica Elizabeta, naj bi bila – tako kot on – levičarka. Vendar pokojna kraljeva družina svoje levoročnosti ni prenesla na hčerki kraljico Elizabeto II. in princeso Margaret.

Kraljica Viktorija

Kralj George VI. pa naj bi to značilnost podedoval od svoje prababice, kraljice Viktorije! Monarhinjo so pogosto videli pisati z desno roko, vendar je slikala z levo, kar kaže na to, da so jo morda spodbujali k pisanju z desno roko – kar je bilo v tistem času običajna praksa.

Princ George

Veliko se poroča, da je princ George levičar. Toda na nekaterih fotografijah se zdi, da ima najstarejši otrok Williama in Kate prevladujočo desno roko. Med udeležbo na mnogoboju junija 2019 je bil fotografiran, kako z desno roko maha s kladivom, decembra 2019 pa je z isto roko znamenito mešal mešanico za božični puding, skupaj s kraljico, princem Charlesom in princem Williamom.

PREBERITE TUDI: 32 zvezdnikov, za katere niste vedeli, da so levičarji

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj