Dandanes že skorajda vsakdo ve, da so vitamini, minerali in ostala prehranska dopolnila ključnega pomena za zdravje, nove raziskave pa kažejo na vedno nove pozitivne vplive, ki jih le-ti imajo. Tako je zadnja raziskava, objavljena v Journal of Leukocyte Biology pokazala, da ima cink veliko vlogo pri ohranjanju zdravega in močnega imunskega sistema ter da celo aktivira celice, ki uničujejo viruse in bakterije (T celice).

Raziskava je pokazala, da cink v obliki prehranskih dopolnil močno zmanjša čas trajanja in intenzivnost driske pri otrocih, infekcije spodnjih dihalnih poti in malarijo pri otrocih, ki jim primanjkuje cinka. Tudi pešanje imunskega sistema, ki ga povezujejo s starostjo, je v resnici povezano s pomanjkanjem cinka pri starejših ljudeh.

Test so izvedli tako, da so zdrave posameznike razdelili na dve skupini in enim dajali prehransko dopolnilo cink, drugim placebo. Ko so potem izolirali celice, ki uničujejo viruse in bakterije, so v laboratorijih simulirali infekcijo. Rezultati so pokazali, da so bile T celice skupine, ki je prejemala cink, veliko bolj aktivirane kot celice kontrolne skupine.

Raziskava je tako pokazala, da lahko cink močno izboljša naš imunski sistem, da se uspešneje bori proti vsiljivcem kot so virusi in bakterije, kar je lahko pot do odkritja novih substanc, ki bodo nadomestile antibiotike, na katere lahko postanejo (ali pa so že postale) bakterije odporne.

Idealna oblika cinka, ki se dobro absorbira, je cinkov pikolinat, na voljo v pakiranju po 30 tablet in 150 tablet. ter okusne pastile v kombinaciji z vitaminom C, ki prav tako krepi imunski sistem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj