Le kaj je prijetnejšega kot poletna vožnja po obmorskem mestecu na motorju in raziskovanje še nepoznanih kotičkov in težko dostopnih, ozkih uličicah? Azurna obala ali kako italijansko mestece zvenita prav sanjsko. In naslednje leto boste to lahko izvedli še posebej modno in šik, saj so napovedali sodelovanje Christiana Diorja in priljubljene Vespe (ja, saj vemo, da bi raje že kar letos!)

Obe ikonski znamki, ki sta obe nastali takoj po 2. svetovni vojni, daljnega leta 1946, sta se združili, da bi ustvarili skuter omejene izdaje, ki bo združil zgodovino obeh znamk. Naprodaj bo v izbranih Dior butikih, pa tudi nekaterih prodajalnah Piaggio. Na voljo bodo spomladi 2021. sodelovanje je nastalo z željo ujeti “svobodo gibanja in izražanja, kar je Diorju in Vespi tako blizu”.

Model Vespa 946 Christian Dior bo imel značilno retro privlačnost, ozaljšano z modnim pridihom, za kar se bomo lahko zahvalili Dior motivu, ki bo krasil sedež, čelado in potovalne pripomočke kot sta kovček in torba. Vzorec bo v morski kombinaciji mornarsko modre in bele.

Kreativna direktorica Diorja, Maria Grazia Chiuri, ki stoji za dizajnom, ki združuje estetiko pariške modne hiše in zgodovinske italijanske znamke, je povedala: “Zelo se veselim tega projekta z Vespo. Zame je Vespa povezana z mojim mestom, Rimom. Povezana je s svobodo premikanja po mestu z lahkoto, kot v filmu Rimske počitnice, v katerem se je prizor Audrey Hepburn, kako se oklepa Gregoryja Pecka na Vespi za vedno vtisnil v moj spomin.”

Nadaljevala je: “Toliko radostnih spominov imam, ko pogledam Vespo. Tako sva se z možem vozila po Rimu in odšla na obalo. Vespa je simbol ‘italijanskosti’, ki je povezan z mojo osebno zgodovino in sedaj bo postal tudi del mojega poklicnega življenja pri Diorju.”

PREBERITE TUDI: John Galliano: če bi ostal pri Diorju, bi bil že mrtev

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj