chris_prentiss_bodi_kar_hocesChris Prentiss: Bodi kar hočeš & Vzemi kar hočeš


Spremenite svoje mišljenje in spremenilo se vam bo vaše življenje


Avtor Chris Prentiss je prepričan, da lahko vsak od nas doseže, karkoli hoče. Postane lahko oseba, kakršna želi biti, in dobi vse, kar želi imeti. Trdno verjame, da smo ljudje opremljeni z vsem, kar potrebujemo, da bi dosegli takšne cilje. Na podlagi lastnih izkušenj in izkušenj s starodavnimi modrostmi bralčev svet zakoreninjenih togih prepričanj postavlja na glavo.

Za izhodišče vzame Vesolje kot živi mehanizem in najmogočnejšo silo, ki obdaja vsakogar od nas. Zavedanje Vesolja in zavedanje o Vesolju okrepi tudi zavedanje o samemu sebi. Prav zavedanje je tista miselna dejavnost, ki posameznika postavlja v vlogo objektivnega opazovalca in mu omogoča, da iz okolice sprejema povratne informacije o sebi, o svoji pravi naravi. Naučili smo se, da je svet razdeljen na živi in neživi del, pri čemer ‘neživo’ dojemamo kot vnaprej resnično in večinoma nespremenljivo. Chris Prentiss pa trdi drugače.

Naslednja zelo pomembna miselna veščina je sposobnost predstave, ki lahko spreminja resničnost! Vizualizacije in idealizacija trenutnega stanja bojda neverjetno pripomorejo k boljšim rezultatom.

Vsak trenutek se rodi nova priložnost za napredek, spremembo. Z ustreznimi ‘orodji’ lahko iz vsake najmanjše priložnosti, ki jo pravočasno in ustrezno izkoristimo, iztisnemo nepredstavljivo več, kot bi si lahko sploh mislili.

V vsakem poglavju je poudarjen pomen volje, trdega dela in pozitivne naravnanosti. Vsi namreč vemo, da za dežjem vedno posije sonce, vendar se z dežjem nikakor ne moremo sprijazniti in ga dojemati kot nekaj, kar obeta boljše čase. V svoji knjigi Prentiss precej strani namenja prav razmišljanju o težavah kot najboljših priložnostih za uspeh.

To ni knjiga, ki bi jo prebrali in odložili nazaj na polico, ampak knjiga, ki jo boste vzljubili kot zvestega sopotnika in vodnika po življenju.


Nagradno vprašanje za članice portala Planet Lepote!

Podarjamo tri knjige Chrisa Prentissa Bodi, kar hočeš & Vzemi, kar hočeš.

Chris Prentiss pa je napisal tudi eno izmed naslednjih knjig – katero?

  • Spontana ozdravitev s pomočjo prepričanja
  • Zen in umetnost doživljanja sreče
  • Alkimija srca

Odgovorite lahko v okence za komentiranje novice, upoštevali bomo odgovore, podane do torka, 11. 10. 2011 do 12. ure, nato izžrebali 3 nagrajenke, ki bo po pošti prejele knjigo.

22 KOMENTARJI

  1. Pa smo izžrebali! 🙂 In sicer je računalniški žreb izbral naslednje članice Planeta Lepote: anchy, roz, abbi. Drage izžrebanke, iskrene čestitke, na naslov urednistvo@planet-lepote.com pa prosim posredujte svoje naslove, da vam bo sponzor lahko poslal nagrado! 🙂

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj