… Cheryl Tiegs povedala svoje mnenje, da je konfekcijska številka 46 / 48, kolikor jo nosi mlada Ashley Graham, nezdrava. Seveda pa ni trajalo dolgo, preden so jo zgroženi – in krepko preobilni, saj ima le še dobrih 30 odstotkov Američanov normalno telesno težo – prisilili v opravičilo.


Ashley Graham pri poziranju

"Moje iskreno opravičilo vsem, ki sem jih prizadela. Želim si le, da bi bili vsi zdravi in srečni. Da razjasnimo telesno težo ali si anoreksičen, bulimičen ali pa predebel – vse to je povezano z zdravstvenimi problemi. Želim, da bi bili vsi zdravi in srečni kot je le možno," je v petek napisala na Twitter čeprav ni v svoji izjavi, ki si jo lahko preberete tukaj, povedala ničesar drugega kot svoje mnenje in nekaj objektivnih dejstev; torej da prekomerna telesna teža ni zdrava.


Ashley Graham na modni pisti

2 KOMENTARJI

  1. Že od začetka objave te novice me srbi jezik. Itak bi šla gladko mimo mene, če je ne bi PL večkrat izpostavil tukaj in na Facebooku, ker te stvari (spletne strani) ne pritegnejo moje pozornosti. Vendar ne morem biti tiho. VSAKO telo je častno in vredno vsega spoštovanja in ljubezni. ČLOVEK ni samo telo! Naj bo bolno, zdravo, debelo, suho, fit, ne-fit. Danes vlada kapitalistično individualistična logika, da je posameznik odgovoren in hkrati kriv za vse, kar se mu dogaja in zgodi: izgorelost, bolezen, debelost, zdravje, slabe odnose, težavne otroke, nivo izobrazbe, brezposelnost ali družbeni uspeh… – čisto vse. Ponotranjenje te logike ima ogromne posledice na posameznika in na družbo kot celoto. Smili se mi, kdor ni sposoben videti velike slike in živeti preko in mimo tega, ter uresničevati samega sebe v najboljšem, kar lahko ponudi svojim in svetu. Deljenje takšnih novic je zame neprimerno in ne spodbuja današnje ženske na noben način, temveč je samo še ena klofuta zanjo več.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj