Gležnarji

Najbolj priljubljena vrsta obutve to jesen in zimo bodo gotovo čevlji, ki segajo do gležnjev. Trend, ki je osvojil poletje in ostaja tudi v novi sezoni, so gležnarji s polno peto. Delujejo masivno in nekoliko grobo. Popolno so si zamislili pri Acne. Tudi tu so oblikovalci uporabili geometrijske trike in oblikovali prave male umetnine – odličen primer so čevlji Finsk in Pollini. Živalski potiski so še vedno izredno modni, tudi ko govorimo o gležnjarjih. Med tistimi z običajno peto bodo to jesen najbolj trendi čevlji, ki se zgledujejo po pohodniški obutvi. Izraziti gumjasti podplati, zakovice in značilne vezalke so nujni elementi takih čevljev. Pred nizkimi temperaturami nas bodo varovali gležnjarji oblečeni v toplo ovčje krzno, tako vsaj napovedujejo pri Burberry in Jimmy Choo-ju. Roberto Cavalli pa je svoje čevlje v krzno oblekel malo drugače.

gleznarji_acne_burberry
Acne & Burberry

gleznarji_alaia_choo

Azedine Alaia & Jimmy Choo

gleznarji_pollini_finsk

Pollini & Finsk

Škornji

Pri škornjih je tokrat dovoljeno skoraj vse. Nosili se bodo tako tisti s polno peto, kot tisti brez, pomembno je le, da segajo čim višje. Tako kot lansko, bodo tudi to jesen najbolj trendi škornji, ki segajo čez kolena. Novost je ta, da so obarvani v poželjive živalske kože ali pa imajo nenavadne pete, kot je naprimer peta iz kosti pri Dsqured.

skornji_burberry_prorsum_jill_stuart
Burberry Prorsum & Jill Stuart

skornji_academy_of_art_university_aigner
Academy of Art University & Aigner

Na škornjih je dovolj prostora tudi za različne dodatke, od krzna do vezalk. Tisti brez pete se spogledujejo z jahalnimi škornji in elegantno moško obutvijo. Letošnja novost so ‘jeti’ čevlji, ki so jih predstavili tako pri kultnem Chanelu kot priljubljenem D&G-ju. Krzneni volumen odlično dopolnjuje romantične obleke in pisane pletenine ter nas bo odlično grel v hladnih zimskih dneh.

skornji_ROG2342_dg

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj