… partnerkah in to kljub temu, da so že v novem razmerju. Še več – večina vprašanih moških je celo povedala, da so zelo zadovoljni v trenutnem razmerju in da jih njihove bivše sploh več ne zanimajo.

moski_sanje

Strokovnjakinja za sanje Davina MacKail pa je povedala, da ni razloga za skrb: “Naše sanje nam pomagajo, da se učimo, rastemo, procesiramo naša čustva. To pomeni, da preko njih lahko razčiščujemo nerazrešene stvari in zato sanje o bivših partnerjih niso nič nenavadnega ali zaskrbljujočega. Lahko ponazarjajo tudi čustveno ranljivost in negotovost, ki je nastala v odnosu do trenutnega partnerja.”

Pravzaprav naj bi bilo celo bolj verjetno, da imajo prijatelji, sodelavci in celo šef partnerja sanje o vas kot o vašem partnerju, pri čemer 26 % moških priznava, da sanjajo o sodelavcih in včasih celo taščah.

Raziskava, v kateri so 2000 Britancev izprašali o njihovih sanjah, je tako pokazala, da imajo tesna prijateljstva velik vpliv med ženskami, saj jih kar tretjina sanja o prijateljicah. Ugotovili so tudi, da medtem, ko se moški v zvezi s svojimi razmerji zaprejo vase, so ženske veliko bolj odprte in zato sanjajo o trenutnih težavah v razmerjih.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj