Chanel je na svoji modni reviji Metiers d’Art predstavil veliko bolj seksi verzijo ženske, kot smo je bili vajeni. Verižice, ki se jih nosi okoli pasu in na bokih, so bile nadvse modne leta 2000, potem pa kaj kmalu utonile v pozabo.

A pri Chanelu so se odločili, da je čas, da se ta okrasek, ki lahko tako lepo poudari vitko in fit žensko postavo, vrne. Na modni reviji, ki se je odvila 5. decembra v Parizu, so predstavili tretjo kolekcijo Virginie Viard, ki je po preminulem nepozabnem Karlu Lagerfeldu prevzela Chanel – in kolekcija je opazno bolj zapeljiva kot pretekle. V njej lahko namreč vidimo gole trebuhe, tvid kostime z golo kožo spodaj ter verižice na bokih.

Najbolj izstopajoč videz smo lahko videli na ‘it’ manekenki zadnjih let, kraljici družbenih medijev Gigi Hadid, ki je nosila mini kostim iz tvida brez česarkoli spodaj. Videz je bil dopolnjen s pasom iz biserov, ki so krasil njen vitek pas, in imel na sredini broško s Chanelovim logotipom. Čeprav je videz nedvomno zapeljiv, pa je precej daleč od, roko na srce, cenenega videza, kakršen je kraljeval v 2000 (takrat je bil kombiniran z ultra nizkim pasom in kratkimi majicami).

Poleg bisernih ogrlic za pas so predstavili tudi verižice za pas, narejene iz naramnic njihovih ikonskih torbic: preprost pas iz črnega usnja in zlate verige je bil med vsemi ostalimi prav skromen; medtem ko so masivnejši pasovi v več plasteh predstavljali drznejšo verzijo.

Vse kaže, da medtem, ko se moda pripravlja na prehod v 2020, jo ob tem malce daje nostalgija po 2000, ki jih v malce spremenjenih različicah nosi s sabo. A če imate post-travmatsko stresno motnjo od (pre)nizkih pasov, (pre)kratkih majic in ostalih hitov leta 2000, je Viardovi uspelo modernizirati ta pozabljeni modni dodatek. Ali to pomeni, da prihaja novo obdobje tudi za Chanel žensko?

PREBERITE TUDI: Karl Lagerfeld posnel film o Coco Chanel

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj