… navdihuje; katera je vaša najljubša hrana … in še mnogo več, kar morda še sami ne veste, še manj pa želite, da bi to vedeli drugi. Raziskava je namreč pokazala, da uporaba določenih filtrov za fotografije na družabnih omrežjih, sploh Instagramu, kaže na znake depresije.

Raziskovalci z univerz Harvard in Vermont so želeli ugotoviti, ali objave na družbenih omrežjih, sploh Instagramu, kažejo na naše počutje in stanje, sploh depresijo. In vse kaže, da lahko. Z uporabo posebnih algoritmov, ki so analizirali detajle fotografij kot sta svetlost in barve, so ugotovili, da lahko zelo natančno predvidevajo, ali ima uporabnik depresijo. In sicer bolj temne, modre in sive filtre kot je uporabnik uporabljal, bolj verjetno je bilo, da je depresiven oz. bolj je depresiven.

In kaj je pri vsem tem najbolj neverjetno? Ugotovitve so bile veliko bolj natančne kot ugotovitve na podlagi tega, kaj je bilo na fotografijah – torej ali je vsebina fotografij vesela ali žalostna in celo bolj natančne kot ugotovitve strokovnjakov profesionalcev (psihologov in psihiatrov)!

Te ugotovitve bodo tako lahko imele velik vpliv na pogled na depresivne težave in če bo kak vaš prijatelj začel objavljati čudno temačne in modrikaste fotografije, je morda čas, da preverite, kako je z njim.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj