… svoje potrebe je pomemben mejnik v vašem samorazvoju. To ni lahka naloga; tisti z nizko samopodobo morda ne bodo vedeli, kako izgleda samospoštovanje, ali kako spoštovanje zahtevati od ljudi okrog sebe. Gledanje vzornikov je odličen začetek. Pomislite na najbolj samozavestno, močno osebo, ki jo poznate. Verjetno ima velika pričakovanja do sebe in drugih in se ne boji izraziti svoj prav. Predstavljamo vam 4 stvari, ki jih posameznik, ki se ceni, ne bo prenašal.

1. Stagnacija

Ljudje, ki spoštujejo sebe, ne ostanejo v istem razmerju, službi ali mestu, če menijo, da je čas za spremembo. Ni nujno, da se enostavno potisnejo na neznano ozemlje, vendar z veseljem tvegajo, ker vedo, da je to zanesljiva pot do osebnostne rasti. Stagniranje je dejavnik tveganja za tesnobo in depresijo, spremembe pa krepijo moč.

2. Slabo počutje na delovnem mestu

Večina nas mora delati in ni vedno mogoče pristati na delovnem mestu svojih sanj. Kljub temu ljudje, ki spoštujejo sebe, ne skomignejo z rameni in se strinjajo, da jim je usojeno delo, ki ogroža njihovo duševno ali fizično zdravje. Če sovražite svojo službo, je čas, da oblikujete akcijski načrt in poiščete nekaj boljšega. To lahko pomeni sprejetje vstopne pozicije na novem področju ali prekvalifikacija za nov poklic.

3. Tarnanje

Življenje ni samo sonce in vrtnice, vendar negativni pristop situacije ne bo izboljšal. Ljudje, ki spoštujejo sebe, preprosto nimajo časa poslušati, kako nekdo tarna. Namesto tega svoja prizadevanja usmerjajo v pozitivno smer in se ponašajo s tem, da lahko najdejo pozitivno stran vsake situacije.

4. Zadovoljevanje potreb drugih za vsako ceno

Ljudje, ki spoštujejo sebe, vedo, kako pomembno je pomagati drugim, vendar ne za vsako ceno. Razumejo, da je dobro občasno poiskati nasvet, vendar navsezadnje prisluhnejo sebi in se sami odločijo, kaj želijo narediti naprej. Vedo, da mora vsak v življenju hoditi po svoji poti.

PREBERITE TUDI: Uporaba dišečih izdelkov izboljša počutje in samopodobo

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj