… lažnivci dobro obvladajo laganje. Besede, ki jih izberejo, so tako natančne, da to, kar rečejo, zveni zelo verjetno. Dobra novica je, da so številni strokovnjaki ravno zaradi previdnosti lahko ugotovili nekatere besedne zveze, ki jih lažnivci uporabljajo v povedih, da zvenijo prepričljivo.

Ko boste naslednjič dvomili, ali vam nekdo govori resnico ali ne, bodite pozorni na njegov besednjak. Tukaj je nekaj priljubljenih fraz.

1. “Nočem govoriti o tem”

Nekdo, ki laže, bo storil vse, da bo pogovoru hitro ušel. Pamela Meyer, avtorica knjige Liespotting: Dokazane tehnike za zaznavanje prevare, pravi, da če želite spremeniti temo, vam bo lažnivec z veseljem sledil.

2. “Nisem …”

Da vas prepriča, bo oseba, ki ne govori resnice, zanikala, kadar bo poskušala nekaj pojasniti: “Tega nisem storila … Ne razumem, zakaj tako mislite.” Po Meyerjevih besedah ​​nadaljnji poudarek na zanikanju ni potreben, če nekdo govori resnico.

3. “Kako me lahko obtožiš na ta način?”

Namen osebe, ki bo uporabila zgornjo frazo je, da čutite potrebo po utemeljitvi svoje obtožbe in jo boste, še posebej, če je to nekdo, ki vas zanima. Medtem bo oseba imela čas, da izpostavi svojo laž.

4. “Ne spomnim se tega”

Ljudje, ki veliko lažejo, trdijo, da imajo težave s spominjanjem stvari, da se opravičijo in ne govorijo resnice. A če se resnično ne morejo spomniti, se bodo vsaj potrudili, da se bodo spomnili. Lažnivec se niti ne bo spominjal namena.

5. “Pravzaprav …”

Oseba, ki uporablja besedne zveze, kot so “resnično”, “odkrito” in “prisežem”, vas navadno poskuša prepričati, da ne laže. “Ko ljudje s temi izjavami poudarijo svojo poštenost, obstaja velika verjetnost, da je nekaj skrito,” pravi Meyerjeva.

PREBERITE TUDI: Najpogostejše laži, ki jih izrečejo mamice

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj