… tudi med dolgočasnim sestankom preko Zoom-a. Verjetno ste že slišali, da ženske vaje za krepitev mišice medeničnega dna, bolj znane kot keglove vaje, delajo čudeže. Ne glede na to, ali imate težave z orgazmom, ali pa je vaš libido nižji, kot bi si želeli, bi bilo treba s to preprosto vadbo poskusiti.

Torej, kaj so keglove vaje, točno? Po besedah Heather Jeffcoat, zdravnice fizikalne terapije, specializirane za spolno funkcijo žensk, so vaje izolirano krčenje mišic medeničnega dna. Ta mišična skupina tvori visečo mrežo na dnu vaših medeničnih organov in opravlja številne pomembne stvari – podpira držo, preprečuje uhajanje urina in čudovito pomaga pri “optimizaciji” vaših orgazmov.

Kako narediti Keglove vaje

Keglove vaje so presenetljivo enostavne, vendar lahko traja nekaj časa, da jih osvojite. Skoraj polovica žensk to počne nepravilno, kar ne vodi do želenih rezultatov in lahko poslabša delovanje medenice.

Običajno začnete tako, da nežno zaprete svoje odprtine. Pri ženskah to pomeni zapiranje anusa, nožnice in sečnice. Potem se pretvarjajte, da z vagino nabirate borovnico. Ne stiskajte preveč, saj jih nočete zmečkati. Nobenega stiskanja notranjih stegen ali glutealnih mišic ne bi smelo biti, spodnji trebuh pa naj se rahlo potegne navznoter. Če jih pritiskate, jih ne izvajate pravilno.

Pretvarjajte se, da ustavite tok urina pri srednjem toku. Stisnite mišice, zadržite, štejte do pet in se nato sprostite. Vsaka mišična vaja mora imeti dva dela: napenjanje in sproščanje. Vzemite si čas s temi. Za začetek si prizadevajte za 10 ponovitev, dvakrat na dan. Sčasoma lahko podaljšate čas zadrževanja s števila 5 na 10. Kot pri vsaki vaji je pomembno, da ste potrpežljivi. Morda bodo minili tedni, preden boste opazili velike spremembe v mišični moči medeničnega dna in spolni funkciji.PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj