Vsi vemo, kakšni so škodljivi posamezniki in čeprav se jim zavestno upiramo, jih včasih ni moč prepoznati, dodatno pa jih lahko še ‘navlečemo nase’, če imamo določene lastnosti, ki jih toksični ljudje naravnost obožujejo, saj smo zaradi teh lastnosti še bolj vabljiva žrtev.

PREBERITE TUDI: Prepoznajte čustvenega vampirja, preden bo prepozno!

1. Ste dober poslušalec

Dandanes je težko biti dober poslušalec, ko so zaradi tehnologije distrakcije na vsakem koraku. Če ste dober poslušalec, boste privlačili vse sorte ljudi, še posebno toksične. Toksični ljudje radi govorijo o sebi in to lahko počnejo ure in ure, če jim dovolite – in če jih poslušate.

2. Radi podarjate svoj čas

Toksični ljudje želijo biti v centru življenja drugih ljudi. Ko boste enkrat zaradi njih spustili vse, kar počnete in si vzeli čas zanje in za njihove težave, se bodo počutiil kot na konju in si mislili: “Dober ulov”. Kar sline se jim bodo cedile, ko bodo ugotovili, koga so ujeli na svoje limanice. Raje takoj postavite meje, da se izognite izkoriščanju. Cenite svoj čas in pazite, komu in zakaj ga podarite.

3. Ste odprti in iskreni

Če na veliko in široko, jasno in glasno, iskreno in odprto govorite o svojih ciljih, si boste za vrat hitro nakopali toksične ljudi. Oni namreč ne marajo videti uspehov drugih, raje jim pod noge mečejo polena in jim vlivajo dvome. Če boste svoje načrte razlagali javno, vas bodo najlažje spodkopali, saj bodo točno vedeli, kje morajo nastaviti past.

4. Ste sproščeni in ‘na izi’

To, da ste sproščeni in na izi je lastnost, ki privlači vse ljudi, vključno s škodljivimi. To je namreč pravo nasprotje od toksičnega človeka in zato prav te lastnosti iščejo pri drugih. Ta lastnost jih namreč prepriča, da vas bodo najlažje dobili v svoje kremplje.

5. O ljudeh imate pozitivno mnenje

Če o ljudeh bolj ali manj mislite pozitivno, in verjamete, da je svet dober, potem lahko škodljivim ljudem hitro nasedete, minilo pa bo precej časa, preden boste spoznali njihove prave namene.

PREBERITE TUDI: Čas, da se končno uprete čustvenim vampirjem (3 nasveti)

[socialpoll id=”2543986″]

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj