… del našega življenja, da si težko predstavljamo dan brez njih. Kljub vsemu temu včasih ponavadi pozabimo, da niso ljudje in ne morejo izraziti svojih občutkov kot mi. Torej, ko gre za razumevanje našega psa, postane težje.

Tukaj je pogled na nekaj stvari, ki bi vam jih vaš pes želel povedati, če bi znal govoriti.

“S potrpljenjem in časom se lahko naučim vse, kar želiš”

Morate razumeti, da pes nima sposobnosti razmišljanja in zato njegovo učenje postane zapletena naloga. Vendar se bo s časom in potrpljenjem vaš ljubljenček naučil vsega.

“Ne počutim se krivega”

Po zaslugi družabnih omrežij so danes psi povsod videti žalostni in krivi. Vendar vaš pes dejansko ne doživlja čustev, kot jih razumemo ljudje. Namesto tega je ta pogled “krivega” pravzaprav signal, ki vas želi umiriti in se izogniti kaznovanju. Skratka, vašega psa je preprosto strah in je zmeden.

“Ne maščujem se ti”

Številni lastniki hišnih ljubljenčkov mislijo, da njihov pes prežveči pohištvo, ker se maščuje, ali ker ni pozoren nanj. Vendar se psi ne maščujejo. To bodo storili zaradi strahu, tesnobe ali frustracije. Ali pa vas je preprosto pogrešal, ko vas ni bilo, in ni vedel, kaj storiti s svojo frustracijo in tesnobo.

“Razumem več, kot si misliš”

Čeprav ne znajo govoriti, so psi mojstri tona in govorice telesa. Včasih naši psi vedo, kako se počutimo bolje kot mi. To je eden od razlogov, da so tako dobro živeli med ljudmi, saj nas odlično preberejo.

“Popolnoma sem odvisen od tebe”

Če ne začutim tvojega zaupanja, bom začutil veliko praznino in čustveno škodo. Psi se morajo počutiti ljubljene in zaželjene. Mišljenje, da ga ne ljubite ali da mu ne zaupate, ga bo zagotovo prizadelo.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj