… dogodek na področju preiskovanja, ki združuje vodilne osebe iz preiskovalnih krogov po vsem svetu. Udeležilo se ga je več kot 150 preiskovalcev tako iz zasebnih vrst in vrst policije kot tudi akademskih vrst.

Letos je bila za častno dekanjo poletne detektivske šole prvič izvoljena ženska, priznana in uveljavljena zasebna detektivka Bernarda Škrabar Damnjanović iz Slovenije. Hkrati je tudi najmlajša dekanja, ki vodi to šolo in je v svoji karieri na področju zasebnega preiskovanja dosegla pomembne uspehe.

Njeno imenovanje za častno dekanjo Mednarodne poletne šole zasebnih preiskovalcev ne označuje le mejnika v detektivski dejavnosti v Sloveniji, saj s tem postavlja slovenske detektive na sam vrh svetovnih preiskovalcev, temveč postavlja tudi precedens za ženske v tej industriji.

»Neizmerno sem vesela in ponosna, da sem kot prva ženska izvoljena za dekanjo Mednarodne poletne detektivske šole. Ta trenutek zame predstavlja prelomnico v industriji preiskovanja in hkrati potrditev, da so sanje dosegljive za vse, ne glede na spol. Z odgovornostjo in strastjo bom vodila to prestižno šolo, ki bo navdihovala in podpirala nove generacije preiskovalcev ter utirala pot raznolikosti in vključenosti v naši panogi. Skupaj bomo ustvarjali prihodnost, polno inovacij, strokovnosti in mednarodnega sodelovanja,« je dejala Bernarda Škrabar Damnjanović.

Mednarodna poletna detektivska šola je že 16 let ključni dogodek za globalno skupnost zasebnih preiskovalcev. Ponuja platformo za strokovnjake, da delijo izkušnje, se učijo o novih preiskovalnih metodah in razpravljajo o izzivih, s katerimi se sooča industrija.

»Poleg poletne detektivske šole bo Detektivsko varnostna agencija pod mojim vodstvom oktobra organizirala delavnice v okviru naše akademije. Osredotočili se bomo na informacijsko varnost, vdore v informacijske sisteme in operativno varnost pri preiskavah. To še dodatno poudarja zavezanost k neprestanemu učenju in profesionalnemu razvoju na področju preiskovanja,« je poudarila direktorica.

Mednarodna detektivska šola v Bukarešti ostaja “nujen” dogodek za vsakega zasebnega preiskovalca, ki spodbuja profesionalno rast in mednarodno sodelovanje. Z imenovanjem Bernarde Škrabar Damnjanović za častno dekanjo je dogodek tudi pomemben korak k spodbujanju raznolikosti in vključenosti žensk v tej panogi.

Detektivsko varnostna agencija z več kot 10-letno tradicijo je med večjimi detektivskimi agencijami pri nas. Direktorica Bernarda Škrabar Damnjanović je certificirana mednarodna preiskovalka in detektivka od leta 2006. Svojo strokovno pot je začela s šolanjem na Visoko policijski varnostni šoli Ministrstva za notranje zadeve, kasneje Fakulteti za varnostne vede, kjer je nadaljevala magistrski študij in doktorski študij, kjer je bila njena povprečna ocena 10,00.

Je prejemnica priznanja uspešna diplomantka Fakultete za varnostne vede. Je edina ženska članica komisije za izpite detektivov in prva predsednica komisije za nadzor nad detektivi, članica delovne skupine za pripravo novega Zakona o detektivski dejavnosti ter članica UO in DPO pri Detektivski zbornici Republike Slovenije. Je prejemnica naziva Ambasador znanj. Njena agencija je znana po mednarodnih preiskavah in je prejela različne nagrade in certifikate za dobro organizacijsko energijo, bonitetno odličnost in zavezanost poštenim poslovnim praksam. Njena agencija je tudi prva in edina detektivska agencija, ki je podpisala Smernice korporativne integritete in Deklaracijo o poštenem poslovanju.

Več informacij tukaj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj