“Moja edina prošnja je, da VSI odprete svoje srce in verjamete žrtvam,” je pevka zapisala v objavi na Instagramu.

 

Casandra ‘Cassie’ Ventura je prvič spregovorila po objavi videoposnetka iz leta 2016, ki prikazuje, kako jo je bivši Sean “Diddy” Combs fizično zlorabljal.

V četrtek, 23. maja, je 37-letna Ventura na Instagramu objavila izjavo, v kateri se zahvaljuje “za vso ljubezen in podporo moje družine, prijateljev, neznancev in tistih, ki jih še nisem spoznala”.

Pojasnila je še, da je “ta izliv ljubezni ustvaril prostor, kjer se lahko moja mlajša jaz zdaj ustali in počuti varno”.

“Toda to je šele začetek,” je zapisala Ventura. “Nasilje v družini je problem. Zlomilo me je v nekoga, za katerega nisem nikoli mislila, da bom postala. Z veliko trdega dela mi je danes bolje, vendar se bom vedno pobirala iz preteklosti.”

“Ta pot zdravljenja se nikoli ne konča, vendar mi ta podpora pomeni vse,” je še dejala. “Hvala.”

Ventura je Combsa prvič obtožila v zdaj že poravnani tožbi, vloženi novembra lani, v kateri je trdila, da jo je glasbeni mogotec v desetih letih zlorab pretepal, posiljeval in z njo spolno trgoval.

“Po letih molka in teme sem končno pripravljena povedati svojo zgodbo ter spregovoriti v svojem imenu in v korist drugih žensk, ki se v svojih odnosih soočajo z nasiljem in zlorabami,” je dejala v izjavi. “Ker se je newyorški zakon o odraslih preživelih nasilja iztekel, mi je postalo jasno, da je to priložnost, da spregovorim o travmi, ki sem jo doživela in iz katere se bom zdravila do konca življenja.”

54-letni Combs je obtožbe zanikal, njegov odvetnik pa jih je označil za “žaljive in nezaslišane”.

Raper je 6. decembra spregovoril o Cassiejinih trditvah. “DOVOLJ JE DOVOLJ. Zadnjih nekaj tednov sem tiho sedel in opazoval ljudi, ki so poskušali umoriti moj značaj, uničiti moj ugled in mojo zapuščino,” je zapisal v izjavi. “Posamezniki, ki iščejo hiter zaslužek, so proti meni podali grozljive obtožbe.”

Vendar je spremenil svoje mnenje, potem ko je CNN 17. maja objavila videoposnetek, na katerem je bilo videti, kako Diddy brca, vleče in meče stvari v Venturo, ki je poskušala zapustiti hotelsko sobo, medtem ko je on spal.

“Tako težko je razmišljati o najtemnejših trenutkih v svojem življenju,” je Combs dejal v izjavi prek videoposnetka na Instagramu. “Včasih moraš to storiti. Bil sem na psu. Mislim, da sem padel na dno, vendar se za to ne opravičujem. Moje obnašanje v tem videoposnetku je neopravičljivo.”

 

“Prevzemam vso odgovornost za svoja dejanja v tem videoposnetku,” je dodal in objavo opremil s podpisom. “Resnično mi je žal.”

Okrožno tožilstvo v Los Angelesu je medtem sporočilo, da Combsa “ne morejo” obtožiti v zvezi z videoposnetkom napada, saj je bil posnet “zunaj časovnega okvira, v katerem je mogoče preganjati kaznivo dejanje napada”.

Ventura je v četrtkovi objavi tudi priznala, da je bila po vložitvi tožbe deležna negativnih odzivov. “Edina moja prošnja je, da VSI odprete srce in prvič verjamete žrtvam,” je zapisala Ventura. “Potrebno je veliko srca, da poveste resnico iz situacije, v kateri ste bili nemočni.”

Nato se je oglasila še drugim žrtvam nasilja v družini. “Ponujam roko tistim, ki še vedno živijo v strahu,” je dejala. “Podajte roko svojim ljudem, ne odrežite jih. Nihče ne bi smel sam nositi te teže.”

PREBERITE TUDI: To je danes življenje pretepanega in zlorabljanega bivšega dekleta Seana Combsa

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj