… naveličali notranjosti svojega bivalnega prostora. In dobra stvar – sedaj imate celo čas, da stanovanje preuredite tako, da bo spet naslednjih 5 let kot novo.

Premaknite stvari brez načrta

Tudi če ste prepričani, da je že vse na svojem najbolj funkcionalnem mestu, poskusite stvari premakniti. Tudi če ste prepričani, da stol dobro izgleda samo v enem kotu, ga poskusite premakniti. Tudi če imate mizo že od nekdaj na enem mestu, jo poskusite premakniti. Tudi če stvari, ki jih premaknete, na koncu ne ostanejo na svojem novem mestu, obstaja velika verjetnost, da boste med potjo našli stvari, za katere ste mislili, da ste jih izgubili, ali stvari, ki jih morate zavreči, ali pa boste dobili navdih, da premaknete čisto vse stvari.

Menjajte zavese

Ne boste verjeli, ampak že sama menjava barve, dolžine in materiala zaves, lahko v vaše stanovanje prinese zaželjeno svežino. Poskusite s svetlimi barvami, če pa imate že celotno stanovanje v temnih tonih, poskusite sive zavese.

Menjajte preprogo

Po nekem času je treba menjati vsako preprogo, tudi če jo redno čistite, nikoli več ne bo tako čista kot nova. Če imate minimalistično stanovanje, poskusite preprogo z vzorci – pa še nori popusti so zdaj v trgovinah s stanovanjsko opremo.

Beljenje sten

Če se ne spomnite, kdaj ste nazadnje prebelili stanovanje, potem ga morate nujno. Stene lahko osvežite tudi z umetniškimi deli – pobrskajte po spletu, gotovo boste našli kakšno sliko, ki vas bo prevzela.

PREBERITE TUDI: V kakšne barve prebarvati stene stanovanja?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj