… škodijo in jemljejo energijo. Zagotovo imate vsaj nekoga v življenju, ki vam jemlje energijo in ljubezen in ničesar ne da v zameno. Kaj pa, ko preprosto ne zmorete več? No, konec kakršnegakoli razmerja je vedno težak, a nagrada je neprecenljiva. Vzemite si svojo energijo nazaj in jo porabite za koristnejše stvari!

PREBERITE TUDI: 5 fraz, s katerimi manipulirajo narcisi in sociopati

1. Recite NE

Četudi se vam zdi, da je to zelo težko izustiti in se bojite posledic, ki jih upor prinese, vendarle poskusite in ugotovili boste, da to ni tako težko, kot se zdi na prvi pogled. Težje vam je, ko rečete DA, in s tem delate stvari, ki vam ne ustrezajo, ob tem pa se počutite slabše – le zato, ker se niste zaščitili. Beseda Ne ima torej manj posledic, kot beseda DA. Recite NE ljudem, ki vas izkoriščajo in recite DA sami sebi in iskrenosti do sebe.

PREBERITE TUDI: Brutalna zveza med narcističnim in empatičnim človekom

2. Vzemite si čas zase

Vedno je koristno, če si vzamete čas zase. Čas zase naj vam bo na prvem mestu, še posebno pa naj vam bo to prioriteta pred vsem drugim, še posebej pred druženjem z ljudmi, ki vam jemljejo energijo. Ko si boste vzeli čas zase, boste imeli čas, da si naberete nove energije in moči, s čimer boste lažje prenašali toksični vpliv ljudi, ki vam jemljejo energijo.

PREBERITE TUDI: Ne dovolite, da vas utrudi negativna energija drugih ljudi

3. Na preteklost glejte kot na lekcijo, ne kot na slab spomin

Običajno se v preteklost obračamo z grenkim priokusom. Ne dovolite, da ste v sedanjosti negativni in zagrenjeni, le zaradi grenkih izkušenj v preteklosti. Določene osebe so vam prišle nasproti zato, da so vam dale lekcijo in tudi čustveni vampirji so na našem svetu prav zato, da nas naučijo, kako se zaščititi in se postaviti zase.

2018 je leto akcije, leto prevzema nadzora nad našim življenjem, in energije so popolne, da živite življenje po svojih željah. Znebite se nagtivnih ljudi. Ostanite zvesti sami sebi.

PREBERITE TUDI: Prepoznajte čustvenega vampirja, preden bo prepozno!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj