Najstarejši supermodel na svetu, ki šteje 91 let, se na najnovejši naslovnici revije New You pojavlja skupaj s kolegico Beverly Johnson. Na eni od fotografij s fotografiranja, ki spremlja naslovnico publikacije, Dell’Orefice pozira gola.

Dell’Orefice leži na postelji s spodnjim perilom kožne barve, čez prsi pa si prekriva belo odejo.

Dell’Orefice se že desetletja ukvarja z manekenstvom in se je pred skoraj desetletjem že pojavila na naslovnici revije New You. Ko je bilo treba pozirati gola za novo naslovnico, je manekenka dejala, da se ne bi mogla počutiti bolj udobno.

“Tako kot pri delu s priznanim fotografom Fadilom Berisha, gre za njihovo dojemanje, kaj vidijo v tebi ali meni,” je dejala. “Tam smo, začne se dogajati sinergija, oni pa to izvlečejo. Gre za to, kakšna je njihova miselnost. Miselnost fotografa je visoko, ne na dnu. Vse to je projekcija. Vsi smo tihi igralci in za to gre.”

Na večini fotografij se tako Dell’Orefice kot 69-letna Johnson pojavljata skupaj, Johnson pa je za časopis povedala, da je bilo sodelovanje z Dell’Orefice sanjsko, saj je to oseba, po kateri se zgleduje.

“Rada povem, da je ta ženska moj idol,” je dejala Johnsonova. “Ona je model. Bila mi je mentorica in tega niti ne ve, zato to žensko izjemno spoštujem. Poznam vse njene fotografije. Ima največje, najbolj osupljivo delo med vsemi modeli v modi.”

Tako Dell’Orefice kot Johnson sta se pojavili v številnih revijah in bili manekenki za nešteto oblikovalcev ter si zgradili karieri, ki jima v modni industriji ni para.

Johnsonova se je v zgodovino zapisala leta 1974, ko je postala prvi temnopolti model, ki se je pojavil na naslovnici revije Vogue, in čeprav je imel ta mejnik veliko vlogo v njeni karieri, je glasno kritizirala tudi to, kako industrija obravnava temnopolte.

​​​​​​​

“V zgornjem sloju ni raznolikosti. Nobene. Nimamo mesta za mizo. V svetu mode nimamo nobene predstavnice,” je avtorica, igralka in poslovna ženska junija 2020 dejala v eni od epizod oddaje Dobro jutro, Amerika. “Zunaj zdaj vidiš črnske modele in misliš, da smo se nekam prebili. Toda v bistvu zaradi ekonomije posla nismo finančno udeleženi.”

Dell’Orefice je medtem imela svoj mejnik v reviji Vogue, ko se je leta 1946 pri 15 letih pojavila v reviji in bila ena najmlajših manekenk, ki so se kdajkoli pojavile na straneh kultne modne revije.

PREBERITE TUDI: 85-letna Carmen Dell’Orefice blestela na pariškem tednu mode

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj