… novo kolekcijo trenč plaščev, narejeno iz recikliranih ribjih mrež. Tako se je postavil ob bok modnim hišam, ki se trudijo predstavljati trajnostno modo.

Če ste med tistimi, ki jih skrbi za okolje in v ta namen skušate manj nakupovati; vaši nakupi pa so bolj premišljeni, lahko sedaj naredite še korak dlje: to je nakupujete izdelke iz recikliranih materialov. Odslej boste lahko plašč Burberry, ki se ga kupi le enkrat v življenju, saj je praktično večen, kupile iz recikliranih ribiških mrež.

The ReBurberry Edit je kolekcija 26 kosov oblačil in modnih dodatkov, narejenih iz materialov, recikliranih s pomočjo najnovejših tehnologij. Britanska znamka je v novih, trajnostnih materialih predstavila modele iz kolekcije pomlad/poletje 2020. kolekcija vključuje več modelov klasičnih Burberry trenč plaščev, nekaj jaken, Cannon torbic za okoli pasu ter nahrbtnikov.

Za izdelavo sončnih očal so uporabili napredne materiale kot je npr. acetat ekološkega izvora; Econyl pa je material, pridobljen iz obnovljenih ribiških mrež, ter ostankov industrijske in druge plastike. Tega pa so uporabili za izdelavo oblačil in torbic.

To pa še ni vse: vse izdelke so proizvedli v proizvodnih obratih, kjer se porabi izjemno malo energije, vode in kemikalij. Tako so med drugim najlon pridobili iz ricinusovega olja, poliester pa iz recikliranih plastenk.

Dodatno načelo, ki so ga prav tako upoštevali, pa je tudi transparentnost. Tako se bo imel vsak kos na etiketi natanko navedeno, ali je bil uporabljen ekološki material; ali reciklirana vlakna; koliko je doprinesel k zmanjševanju ogljičnega odtisa ter kje je bil proizveden. Po besedah Burberryja sedaj kar dve tretjini izdelkov ustvarja pozitivni družben ali okoljski doprinos, do leta 2022 pa nameravajo to razširiti na celoten asortima izdelkov.

PREBERITE TUDI: Burberry končno proti krznu in sežiganju oblačil

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj