… namreč pravijo, da ste boljši (dolgoročni) partnerski material kot njihovi gladko obriti kolegi. Raziskava, katere ugotovitve so bile objavljene v strokovni publikaciji Journal of Evolutionary Biology, je pokazala, da so moški, ki imajo brado, s strani žensk dojemani kot bolj primerni in zanesljivi za dolgoročno partnerstvo.
Brada namreč naredi moškega videti bolj možatega, odraslega, zanesljivega. Poleg tega nakazuje več testosterona, ta pa je pokazatelj (fizične) zrelosti. Z brado tako moški dejansko izgledajo bolj možato in odraslo, kar lahko še zlasti s pridom izkoriščajo tisti, ki imajo sicer bolj nežne, ženstvene obraze.
Kaj pa, ko je obraz tudi brez brade možat? Npr. izrazita, ostra čeljust? Strokovnjaki imajo odgovor tudi na to: takšni menda niso primerni za partnerje. V večini primerov gre namreč za ‘žrebce’, primerne kvečjemu za kratkotrajna seksualna razmerja ali enonočne avanture.

PREBERITE TUDI: Moški, velikost JE pomembna!

Z drugimi besedami: brada lahko skrije tudi pretirano močno čeljust ali preveč ženski obraz, kar sta oba razloga, da ju večina žensk sicer ne bi izbrala za (dolgoročnega) partnerja. Prvega, ker ne bi bil zvest oz. bi kaj kmalu odpeketal k drugi (in tretji in četrti …); drugega, ker ni dovolj možat, da bi lahko dolgoročno poskrbel za družino.
To je v raziskavi, v kateri je sodelovalo 8520 ženske, dejalo kar … 8520 žensk! Torej imajo vse raje malce poraščen moški obraz, pri čemer so tisti s konkretno brado dojemani kot ‘material’ za poroko, tisti z nekaj dni staro brado pa za klasično razmerje.

PREBERITE TUDI: 12 znakov, da je vaš ‘moški’ nezrel (moški-otrok)

Kaj pa meniš ti?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj