Že pred časom smo pisali o neverjetnih pozitivnih učinkih bosonoge hoje po naravnih površinah, vse to pa potrjuje tudi raziskava. In sicer ozemljitev človeškega telesa zmanjšuje viskoznost krvi, ki je glavni dejavnik pri srčno-žilnih boleznih.

Nove raziskave razkrivajo, da ima neposredni fizični stik človeškega telesa s površino zemlje (ozemljitev ali ozemljevanje) neverjetne pozitivne učinke na človeško fiziologijo in zdravje, vključno z ugodnimi učinki na različne dejavnike tveganja za srce in ožilje. V tej študiji so preučevali učinke 2-urne bosonoge hoje na električni naboj (zeta potencial) rdečih krvničk (RBC) in učinke na obseg zlepljanja RBC.

Rezultati

Ozemljitev ali ozemljevanje (bosonoga hoja) je v vseh vzorcih v povprečju povečala negativni naboj za 2,70 in znatno zmanjšala agregacijo RBC. “Eritrociti imajo močan neto negativni naboj, ki ga ustvarja scialoglikoproteinski plašč, tako da je približno 18 nm najkrajša razdalja med dvema celicama,” so povedali raziskovalci.

Zaključek

Ozemljevanje poveča površinski naboj krvnih celic RBC in s tem zmanjša viskoznost in zlepljenost krvi. Vse kaže, da je ozemljevanje eden od najpreprostejših in hkrati najučinkovitejših ukrepov za zmanjšanje srčno-žilnega tveganja in srčno-žilnih dogodkov.

Enake rezultate je dokazalo več zdravnikov in znanstvenikov, ki so udeležencem preverili kri pred in po ozemljevanju.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj