… bili tako priljubljeni v osemdesetih in devetdesetih? Vse kaže, da bomo v sezoni pomlad poletje spet nosile – ali pa opazovale na drugih, če nam več kot trenutni trendi pomeni klasični videz, ki nam pristoji – modro senčilo za veke.

Modra senca se je sicer pojavila tudi na modnih pistah kolekcij pomlad in poletje 2014, a se nekako ni obnesla. Bo tokrat drugače? Vse kaže, da morda bo, saj jo je na londonskem tednu mode pred nekaj tedni uporabilo več modnih kreatorjev, pri čemer so bili tudi precej izvirni pri odtenkih. Tako smo lahko videli skorajda vse odtenke opazne, živahne modre; od turkizne in električno modre, žive svetlo in nebesno modre do malce temnejše petrolejsko modre.

Tudi na newyorškem tednu mode jo je bilo opaziti – uporabila jo je Diane von Furstenberg, pa tudi Marc Jacobs. A najbolj je prišla do izraza v Londonu, kjer so bili vizažisti precej drznejši in uporabili zelo močne odtenke; na modni reviji Jonathan Saunders je Lucia Pieroni uporabila svinčnike za veke MAC Chromaline in Chromagraphic Pencil v odtenku Marine Ultra, na modni reviji Mary Katrantzou pa je intenzivno modro senčilo kombinirala z zlepljenimi trepalnicami. Vizažistka Lucia Pica je na modni reviji Roksanda prosojno modro senčilo nanesla na celotno veko, Isamaya Ffrench pa je na reviji Ashley Williams uporabila intenzivno živo modro maskaro.

Kako nositi?

Če se boste odločile za ta trend, ga kombinirajte z brezhibno poltjo in naravnimi 'nude' ustnicami. Tako bomo devetdesetim dodale sodoben pridih, ki bo osvojil tudi marsikatero nasprotnico modrih senčil.
Paleto modrih senčil za veke pa v sodelovanju z oblikovalcem Anthonyjem Vaccarellom je ustvarila tudi kozmetična hiša Lancome.

Kako ti je všeč ta trend, bi ga nosila?

Vogue.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj