… tega bolj zavedati. Fizična bolečina je odziv našega telesa, na čustva, ki jih doživljamo. Ko življenje postane težko, občutimo mnogo več negativnih občutenj kot pozitivnih. In ta naporna in spreminjajoča se čustvena stanja nas lahko tako obremenijo, da se to pozna in kaže na našem telesu.

Naš um, telo in duša so povezani bolj, kot si mislimo. Zato je toliko bolj pomembno, da poslušamo sami sebe in signale, ki nam jih telo sporoča. Bolj, kot bomo prepoznavali znake in razumeli razloge slabega počutja in bolečine, bolj se bomo lahko posvetili temu, da bomo uravnovesili naša čustva.

PREBERITE TUDI: Imate pogosto glavobole? To je najpogostejši razlog

1. Glavobol

Glavobol je pogosto pokazatlj pretiranega stresa. Poskusite posvetiti več časa sproščanju in stvarem, ki vas veselijo.

2. Bolečina v vratu

Bolečine v vratu sporočajo, da na ramenih nosite ogromno bremena, ne znate spustiti preteklosti in s seboj nosite zamere. Naučite se odpuščati in najti dobro v ljudeh.

3. Bolečine v ramenih

Imate čustvene blokade in notranji konflikt? Potem zagotovo čutite tudi bolečino v ramenih. Najdite problem v sebi in ga poskusite rešiti.

4. Bolečine v zgornjem delu hrbta

Bolečine v zgornjem delu hrbta kažejo na to, da čutite, da imate premalo čustvene podpore. Bolj kot se počutite osamljene, necenjene ali neljubljene, bolj boste lahko občutili bolečine v zgornjem delu hrbta.

5. Bolečine v zgornjem delu hrbta

Bolečine v zgornjem delu hrbta so znak, da preveč skrbite za vašo finančno situacijo. Teh težav ne gre vedno rešiti, a vseeno se morate naučiti kontrolirati svoj strah. Ne smete si dovoliti, da vas skrb preveč obremeni.

6. Bolečine v rokah

Z ljudmi nimate odnosa, kot bi si ga želeli. Pravzaprav si želite tudi več družbe. Pojdite ven, navežite stike in zadovoljite svojega družabnega duha!

7. Bolečine v komolcih

Bolečino v komolcih lahko čutite takrat, ko imate umirjeno življenje, ki gre po skrbno načrtovanem planu. Ne želite se spreminjati in se sprememb pravzaprav bojite. Ne bodite tako okoreli, vsake toliko časa v življenju malo premešajte karte!

8. Bolečine v kolenu

Kolena so povezana z egom. Če vas bolijo kolena, lahko to pomeni, da imate visok ego. Malce ega in samozavesti sicer nikoli ne škodi, a ni potrebno pretiravati. Začnite ceniti tudi druge ljudi.

Ključ do dobrega počutja je torej tudi dobro psihično zdravje. Stres in skrbi imajo namreč škodljive posledice za naše telo. Čustveno ravnovesje je torej zelo pomembno za naše dobro počutje.

PREBERITE TUDI: Pripravite se na napad virusov!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj