Modno hišo Saint Laurent je francoska agencija za nadzor nad oglasi Autorite de Regulation Professionnelle de la Publicite (ARPP) opozorila, da morajo popraviti dva izmed svojih oglasov za spomladansko-poletno kampanjo. Prejeli so namreč kar 50 pritožb, češ, da so oglasi žaljivi in ponižujoči do žensk.
 
 
"Znamko smo prosili, naj spremeni te oglase hitro kolikor je mogoče," je povedal Stephane Martin, vodja oglaševalske avtoritete. Kakšne spremembe in popravke zahtevajo, zaenkrat še ni znano. Dodal je še, da oglasi kršijo pravila njihove agencije, katerih namen je ohraniti ponos in spoštovanje, ko se predstavlja ljudi.
 
Stephane Martin je povedal tudi, da so manekenke v oglasih izjemno suhe, kar je prav tako zaskrbljujoče zaradi vpliva, ki ga bi lahko imele na modno osveščena mlada dekleta.
 
Sicer se je Saint Laurent že soočil s tovrstnimi težavami – leta 2015 so v Veliki Britaniji prepovedali oglas s podhranjeno manekenko, ki je bila tako suha, da so jo bile dobesedno le 'kost in koža'.
 

Oglas modne hiše Saint Laurent iz leta 2015, ki so ga prepovedali zaradi podhranjenosti modela
 
Saint Laurent se ni odzval in še ni komentiral, njihov lastnik Kering pa je povedal, da ne bodo podali direktne izjave, ki se tiče te zadeve. To je bilo sicer že pred 10 dnevi, a zaenkrat ni ne od hiše Saint Laurent, ne agencije še nič novega, čeprav naj bi o tem odločali prejšnji petek.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj