… vrnile v kolekcijah za letošnjo jesen in zimo in tako skupaj s plisiranimi krili vrnile boemsko-damski slog, ki poudari našo ženstvenost. Med drugimi so jih na modne piste vrnile modne hiše Gucci, Ryan Lo, Bottega Veneta in Alessandro Michele.

Mehkejše linije

A tokratne reinkarnacija bluze s pentljo je precej mehkejša in bolj ženstvena kot do vratu zapeta in stroga kombinacija, kakršno smo lahko videli leta 2004 in 2005, ko je bila prav tako 'in'. Nova sezona prinaša mehkejše linije, kombinirane s prosojnimi materiali in čipkami, kar novo bluzo naredi bolj lahkotno. Prav tako bodo lahko bluze enobarvne ali pa z vzorci, ki spominjajo na sedemdeseta.

Kako nositi?

Drugačne pa so tudi kombinacije outfitov, saj jo bomo lahko nosile tudi na jeans, ki mu bomo tako dodale precejšnjo mero ženstvenosti, kar je pokazal Gucci. A najboljša kombinacija bo še vedno na elegantne, lepo padajoče, široke, dolge hlače; hlače ravnega elegantnega kroja ali ozko krilo; lahko pa tudi plisirano krilo srednje ali dolge dolžine.

Za koga bluza s pentljo ni najboljša izbira?

Za vse z obilnejšim oprsjem ali trupom, saj pentlja doda dodatni volumen, kjer ga niti najmanj ne želimo – torej na prsih in trebuhu. V tem primeru raje izberite bluze z V izrezom.

Več o bluzah si preberite v članku Vrnitev bluze.
 

So ti všeč bluze, jih nosiš?
 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj