Ameriški igralec Bill Cosby bo izpuščen iz zapora, vrhovno sodišče Pensilvanije pa mu je razveljavilo obsodbo zaradi spolne zlorabe, poročajo tuji mediji. Omenjeno sodišče je sodbo za kaznivo dejanje, ki mu ga očita, razveljavilo, ker so tožilci dosegli dogovor, ki je slavnemu igralcu preprečil obtožbo za kazniva dejanja. To je sodba, ki prepoveduje kakršno koli ponovno sojenje, zato je Cosby zdaj svoboden človek. Datum, kdaj bo igralec izpuščen, ni znan, tuji mediji pa pišejo, da se bo izpustitev zgodila kmalu. 

Pred slabimi tremi leti ga je sodišče razglasilo za krivega zaradi drogiranja in posilstva košarkarskega trenerja na univerzi Temple Andre Constand, obsojen pa je bil na tri do deset let zapora v državnem zaporu v Pennsylvaniji. Čeprav je bil Bill pripravljen plačati varščino, ga je sodnik zavrnil in ga označil za “nasilnega spolnega plenilca”V zaporu sodeč po izjavah ni bil bolan in igralec nikoli ni rekel, da mu je žal za zločine, ki so mu jih očitali. 

“Ostalo mi je osem let in devet mesecev. Ko prosim za pogojno kazen, me ne bodo slišali reči, da obžalujem. Bil sem tam, vseeno mi je, kakšna skupina ljudi pride in se o tem pogovori, ko jih ni bilo. Ne vedo. Vse je nameščeno, vse je v žiriji,” je dejal igralec iz zapora SCI Phoenix v Pensilvaniji in razkril tudi, da skozi program reform mentorira afriško-ameriške zapornike. “V zaporu sem privilegiran moški, moja celica je moj penthouse,” je nekoč dejal igralec. 

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj