Večina drugih modnih hiš je sicer odpovedala modne revije na prihajajočem tednu mode, nekaj se jih je odločilo tudi za drugačne ukrepe, nobena izmed njih pa se ni odločila zapreti svojih vrat, razen Billa Blassa.

Bill Blass Couture se je tako v petek poslovil in na cesto postavil več kot 60 svojih zaposelnih, med njimi tudi tiste, ki so bili v podjetju zaposleni že od 70-ih let oziroma od čistega začetka znamke. Petkov delovni čas so preživeli s pakiranjem in poslavljanjem, iz podjetja pa bodo najverjetneje odšli brez odpravnine.

Bill Blass­

Bill Blass


Kolekcije so že umaknili s spletnih strani trgovin Bergdorf Goodman, Lord & Taylor, NeimanMarcus in pa Saks Fifth Avenue, je pa nekaj kosov še vedno na voljo v njihovih trgovinah. Oblačila in pripadajoče Manolo Blahnik čevlje z modne revije naj bi prodali na posebni razprodaji, kjer so lahko oboževalci poseben spominček kupili za kar 90 % nižjo ceno, prodali pa bodo tudi pohištvo iz showrooma. Arhiv oblikovalca bodo premestili na univerzo v Indiani.

Bill Blass jesen/zima 2008/2009

­Bill Blass jesen/zima 2008/2009


Bill Blass je sicer umrl leta 2002, upokojil pa se je že l. 1999 in takrat podjetje tudi prodal. Zadnji od oblikovalcev, ki je skrbel za nove kolekcije, je bil Peter Som, ki je znamko zapustil oktobra letos, na njegovo mesto pa niso postavili drugega oblikovalca. V poznih 80ih in zgodnjih 90ih letih je v blagajno letno priteklo okrog 500 milijonov dolarjev, zadnja leta pa se je prihodek zmanjšal na okrog 500.000 $ letno. Bill Blass je bil sicer poznan po zelo ženstvenih in nosljivih kreacijah.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj