Alergija na spermo je sicer redka, vendar obstaja. Po mnenju strokovnjakov iz Mednarodnega združenja za spolno medicino je oseba, ki je alergična na spermo, alergična tudi na beljakovine, ki tvorijo spermo. Lahko pa alergija izvira iz nekaterih zdravil ali alergenov na hrano, ki se nahajajo v spermi. V večini primerov so ženske tiste, ki imajo alergijo, pojavi pa se trideset minut po stiku s spermo, običajno znotraj nožnice. Kaže se kot srbenje, otekanje, pordelost, bolečina, pekoč občutek, koprivovka …

Stanje lahko postane kar zaskrbljajoče, saj je veliko simptomov enakih, kot pri spolno prenosljivih boleznih, še huje pa lahko postane takrat, ko se simptomi pojavijo tudi na koži in v ustih. Če stanje alergije privede do širjenja po telesu, lahko pride do hudih simptomov, kot so koprivnica, težave z dihanjem, anafilaksija (je zelo nevarna, saj lahko povzroči smrt), otekel jezik ali grlo, omotica ali omedlevica, slabost, hiter ali šibak pulz, bruhanje, driska, piskanje …Alergijo boste težko prepoznali sami, saj so znaki podobni spolno prenosljivim boleznim, zato bo zdravnik naredil teste, s katerimi bo izločil le te. Poslal vas bo k alergologu, ki bo ugotovil vašo alergijo.

Kakšen je način zdravljenja

Če je vaša diagnoza potrjena in ste alergični na spermo, ne skrbite, saj študija iz porodništva in ginekologije dokumentira žensko, ki je alergijo pozdravila tako, da je v nožnici skozi čas dosledno izpostavljala majhne odmerke sperme.  Ženske z tovrstno alergijo težko zanosijo, pa vendar tudi za njih obstaja upanje, saj zdravniki pravijo, da je še vedno možno uporabiti umetno oploditev, kjer iz sperme izbrišejo vse beljakovine preden se injicira, s tem pa preprečijo alergijsko reakcijo.

PREBERITE TUDI: Ženske, pazite, s kom imate spolne odnose!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj