Da so bezgove jagode pravi mali čudež, ki krepi naš imunski sistem ter nas nadvse učinkovito ščiti pred virozami, je znano. Imajo pa tudi močno antioksidativno delovanje in ščitijo zdravje srca. A to še ni vse.

Proti gripi delujejo tako, da preprečijo, da bi se virus gripe prijel človeških celic, s čimer se prepreči, da bi zboleli za gripo. Znanstveniki so namreč izolirali sestavino, ki virus gripe v trenutku onemogoči. Pretekle raziskave so že pokazale, da bezgove jagode pospešijo ozdravitev pri viroznih obolenjih kot sta gripa in prehlad, saj čas bolezni lahko skrajšajo celo za polovico. Hkrati olajšajo simptome.

Sedaj pa je natanko znano, kako to čudežno naravno zdravilo deluje: in sicer preprečijo, da bi virus sploh vstopil oz. se prijel zdravih človeških celic. Zato je idealno, da se bezgove jagode in ostale snovi, ki krepijo imunski sistem, jemlje preventivno celo sezono, ko razsajajo viroze.

Če ste že zboleli, pa bezgove jagode preprečujejo, da bi se virus nadalje delil in tako v 48 urah odpravijo simptome. Ekstrakt pa pomaga tudi v kasnejši fazi bolezni, saj spodbuja celice, da sproščajo citokine – to so kemični prenašalci sporočil, ki jih imunski sistem uporablja za komunikacijo med različnimi tipi celic, da doseže kar najboljši odziv.

PREBERITE TUDI: Visoke količine vitamina C učinkovitejše od antibiotikov

Ostale koristi ekstrakta bezgovih jagod

Pomagajo pri infekcijah sinusov

S svojim močnim protivnetnim in antioksidativnim delovanjem pomagajo pri hitrem zdravljenju sinusnih infekcij.

Znižujejo krvni sladkor

Raziskave so pokazale, da ekstrakt bezgovih jagod pospeši metabolizem glukoze in izločanje inzulina, s čimer zniža krvni sladkor.

Imajo močno antrioksidativno delovanje

Antioksidanti zmanjšujejo vnetne procese in preprečujejo in odpravljajo poškodbe, ki vodijo v pospešeno staranje in bolezni.

So naravni diuretik

Pomagajo pri rednem izločanju urina.

Pomagajo pri zaprtju

Izboljšujejo delovanje črevesja in tako preprečujejo in odpravljajo zaprtost.

Skrbijo za zdravo kožo

Antioksidanti bioflavonoidi, ki jih vsebujejo, skrbijo za zdravo, mladostno in napeto kožo.

Pomagajo pri alergijah

Alergije pomenijo pretirano reakcijo imunskega sistema in sprožijo vnetne procese, ekstrakt bezgovih jagod pa izboljša delovanje imunskega sistema, odpravlja vnetne procese in tako blaži alergije.

Preprečuje rakava obolenja

Ekstrakt bezgovih jagod je bogat z antocianini, za katere so raziskave pokazale, da delujejo proti raku.

Za bolj zdravo srce

Raziskave kažejo, da ima ekstrakt bezgovih jagod pozitiven vpliv tudi na zdravje srca in ožilja.

Znižujejo povišan krvni tlak

Ena izmed raziskav je pokazala, da bezgove jagode uravnavajo povišan krvni tlak.

Imajo antidepresivno delovanje

Raziskava na miših je pokazala, da je ekstrakt bezgovih jagod izboljšal počutje miši.

Ščitijo pred UV sevanjem

Koža, na katero je bil nanesen izdelek, ki je vseboval ekstrakt bezgovih jagod, je bila zaščitena skoraj s faktorjem 10.

Kako jih uživati?

Za krepitev imunskega sistema je najbolje, da se jih uživa skupaj s kombinacijo ostalih hranil, ki prav tako krepijo imunski sitem: to so česen, vitamini A, C in D, cink, baker, selen ter beta glukani, ki so prav tako izjemni za krepitev imunskega sistema. Tako boste tudi jesen in zimo preživeli zdravi in brez viroz.

Vse naštete snovi so združene v enem samem izdelku Immune Support z Beta Glukani

.

PREBERITE TUDI: Ne pozabimo na to starodavno zelišče za krepitev imunskega sistema

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj