… grdo kletvico – no ja, te so najverjetneje prepovedane že tako ali tako – se motite. Gre za besedico 'ukazovalen' oz. gospodovalen (angl. bossy). Zakaj je tako?
 
 
"Ukazovalen ima negativno konotacijo," je razložila. "Fantom ne rečemo, da so ukazovalni – zakaj bi torej deklici rekli, d je ukazovalna, če kaže vodstvene lastnosti? Imam dve mali alfi, tako bom rekla. Pravi mali vodji."
 
Besedica ukazovalen oz. gospodovalen pa je bila kritizirana že s strani nekaterih drugih znanih oseb. Tako so leta 2014 modna oblikovalka Diane von Furstenberg, igralka Jennifer Garner in Beyoncé v videu kampanje 'Prepovejmo bossy' (Ban Bossy), kjer so spodbujale ljudi, naj razmišljajo izven okvirjev. "Nisem ukazovalna," je rekla Beyoncé, "Sem taglavna."
 
 
Kidman je še povedala, da je njena misija opogmljati ženske tiudi izven svoje družine. Njeno nedavno sodelovanje v koledarju Pirelli za leto 2017 je bil za avstralsko igralko še posebej ponosen trenutek.
 
"Zelo mi je všeč, da je Pirelli koledar psotal širši glede na to, kako dojemajo ženske. Da so objavili Helen Mirren in Charlotte Rampling in mene, in potem še Alicio Vikander. Različne ženske različnih starosti in različnih postav," je razložila. "To je nekaj, kar močno podporam. Res sem bila vesela tega in rako zadovoljna s fotografijami. To, kar rada poudarjam kot ženska, je, da želimo biti to, kar smo."
 
Se ne bi mogli bolj strinjati!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj