… novih maščobnih celic (adipociti) in pospešuje odpravo maščob iz zrelih maščobnih celic.

V raziskavi so preučevali učinek ekstrakta belega čaja, ki je najmanj obdelana oblika rastline Camellia sinensis in ugotovili, da bi bil beli čaj lahko idealno sredstvo za preprečevanje debelosti. V razvitem svetu namreč čedalje bolj ekstremna debelost predstavlja naraščajoč problem, ki s sabo pripelje še mnoge druge z debelostjo povezane bolezni, kot so npr. kardiovaskularne bolezni, sladkorna bolezen (diabetes) itd. Beli čaj bi bila tako lahko učinkovito in naravno sredstvo za preprečevanje debelosti in pospeševanje hujšanja.

PREBERITE TUDI: Beli čaj

Beli čaj je narejen iz vršičkov in prvih listov rastline Camellia sinensis, iz katere se naredi tudi zeleni in črni čaj, ki sta zelo pogosto uživani pijači v zahodnem svetu. Beli čaj je manj obdelan in vsebuje več telesu koristnih snovi.

PREBERITE TUDI: Beli čaj za zdravje in mladosten videz

2 KOMENTARJI

  1. Približno en mesc pijem beli in rumeni čaj, ki sta veliko bolj prijetnega in “milega” okusa kot zeleni čaj. Sicer nisem spremljala učinkov na mojih baročnih bedrcih, ampak čvrstvo verjamem, da bi znala bit posledica mojega navdušenja nad temi čaji v kratkem podoba čudovite Cindy Crawford v njenih najboljših časih 🙂

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj