Dobra kapsulna garderoba v modi velja za sveti gral; mdni uredniki in navdušenci so navdušeni nad vsemi novimi idejami vsakdanjega videza. Eden takšnih kosov se je pojavil na modnih revijah za jesen/zimo 2022 in je zaradi svoje preprostosti izpadel izjemno dobro. Dobrodošla v predalih, majica brez naramnic oz. ‘tank top’.

Seveda pa majica brez naramnic ne bo videti navadna, če jo predstavijo znamke, kot so Prada, Bottega Veneta in Chloé. Ko je Kaia Gerber zapustila razstavo Fondazione Prada v brezhibni majici z logotipom italijanske znamke, so vsi ostrmeli nad mojstrskim podvigom Miuccie Prade in njenega soustvarjalnega direktorja, Rafa Simonsa. Tako preprosto – in vendar tako popolno!

Medtem ko gospa Prada priporoča, da svoje bele ‘tank tope’ kombinirate z oprijetimi, prosojnimi krili z bleščicami, je bilo pri Bottegi razpoloženje bolj pragmatično kot zabavno, za kar je poskrbel novi vodja modne hiše, Matthieu Blazy.

Veneta in Chloé je razmišljal o udobnih in uporabnih kosih. “Veliko je načinov življenja,” je dejal o svojih muzah. “Vsi morajo nekam iti, počutijo se precej svobodno.” Vse to je pripeljalo do izvrstno mehkih, oprijeto krojenih zgornjih delov, ki so bolj racionalizirani in klasičnega videza kot stili, ki smo jih videli v prejšnji sezoni.

Pri Chloé je Gabriela Hearst opomnila, da moda ni za enkratno uporabo, četudi gre za belo majico, ki ste jo kupili za nekaj evrov. Eko pionirka je s svojimi zgornjimi kosi oblikovala osnovo svoje čudovite estetike in dokazala, da se kakovostni kosi, če lepo skrbite zanje, brez težav obdržijo dlje časa. V tej sezoni ni nič videti bolj elegantno od Tippexovega belega zgornjega dela s trakovi, ki je v pasu zatlačen v usnjene hlače.

PREBERITE TUDI: 6 trendov pajkic (legic), ki bodo v 2022 še posebej modne

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj