Kolekcijo Bata za jesen in zimo zaznamujejo štiri osnovne teme:

  • Moderna romantika: obuja tradicionalno eleganco z okusom retra 50. let v črni, sivi in kamelji barvi. Pri ženski obutvi prevladujejo okrogle oblike, priljubljen detajl so paščki, ki se ovijajo okoli gležnjev, ter balerine z oxfordskim značajem. Moško moderno romantiko zaznamujejo preproste oblike in angleški navdih v stilu Beatlesov v škornjih. Tudi mokasinke imajo pomembno vlogo tako za moški kot ženski del populacije.
  • Izvirna oblika: oživitev grungea s priokusom naravnega in etničnega, z močnim eko navdihom. Obutev je izdelana iz usnja, tekstila ter gume v bež, rjavi, črni, oranžni, zeleni ter bordo rdeči barvi. Bistvo je udobje.
  • Uporniško: punkerski ter motoristični stil na križišču med sproščeno ter elegantno modo. Gležnjarji z visoko peto, škornji z elastičnimi pasovi in motoristični škornji za ženske ter težki in agresivni škornji z zakovicami za moške. Tudi barvna paleta izraža punkersko kulturo: črna, temno modra, siva in vijoličasta v kombinaciji z motoristično srebrno ter zlato.
  • Prosti slog: tema je športno navdihnjena, glavni igralec ljubi moderen in svojevrsten slog. Temu je prilagojen tudi kontrasten izbor barv: črna, bela, kovinska in druge močne barve. Dizajn športnih copat je izdelan po navdihu Conversa in Moon boota.
­Bata kolekcija jesen-zima 2008­

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj