Črte in pike

Mornarske črte se počasi poslavljajo, nastopile so bolj zgoščene in grafične. Te največkrat zavzemajo kar celoten videz. Na srajcah najdemo navpične črte, ki ustvarijo vintage videz moških oblačil, drobne črtice pa ustvarjajo tudi podobo kara. Vse bolj črte zavzemajo tudi športno področje. Pike so se z oblačil skoraj povsem poslovile, to pomlad bodo preživele predvsem na hlačnih nogavicah. Te so prosojno črne, pike pa čisto drobne.

crte_1
crte_2
crte_3

Rože in grafična umetnost

Eden bolj opaznih trendov iz modnih pist za prihajajočo sezono so potiski v stilu grafične umetnosti. Domišljijski potiski izgledajo kot nekakšni digitalni kristali, zapleteni ornamenti in organske forme ali kot drobna črno bela abstrakcija. Večbarvni potiski so najbolj opazni na preprostih in oprijetih kratkih oblekah, medtem ko so črno-beli printi prisotni predvsem na daljših oblekah, tunikah in pajkicah. Pravo umetnost na dveh nogah so ustvarili pri Givenchyu. Rože bodo celo poletje cvetele na simpatičnih oblekah. Velike izgledajo, kot da bi bile nanešene z akvareli, manjše pa so bolj relistične. Cvetlica sezone je živo rdeč mak.

roze_1 roze_2
grafika_1 grafika_2


Prosojnost in metalni odsevi

Kot se za poletje pač spodobi, bo nežne odtenke spremljala spogljedljiva prosojnost. Že v letu 2009 so kraljevali nude toni, ki so brisali meje med golo kožo in oblačili, tokrat pa so pridružile še siva, bela, črna, kremasta, rjava in večina pastelnih barv. Bleščice so nadomestile barve in materiali, ki ustvarjajo učinek metalik odsevov. Ti so lahko v odtenkih zlata, srebra in bronasta ali kateri izmed bolj živih barv. Nujno je le, da z njimi ne pretiravamo.

­metal_2
metal_1
­

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj